2006-06-11

Självmord är krig. Jojo.

OK, med all anti-amerikanism och terrorister och liknande förstår jag att amerikaner kan bli lite paranoida, men det här är ju löjligt. Efter att tre fångar i Guantanamo har begått självmord, så säger lägerchefen följande pärla:

"I believe this was not an act of desperation, but an act of asymmetrical warfare waged against us."

Ah. Självmord är krig. Jag föreslår att Rumpamiral Harris omedelbart besvarar krigshandlingen. Att begå samma sorts hemska övergrepp mot mänskigheten so dessa krigsterrorister är såklart otänkbart, men en mer humanistisk variant av samma krigshandling våre ju att säga upp sig. På det viset är han ju i praktiken borta från lägret, vilket därmed måste vara ett hårt slag mot terroristerna i detta krig.

3 kommentarer:

rgr sa...

Är det inte lite märkligt att tre personer samtidigt tar livet av sig där borta? Jag är frestad att se det som en sorts politisk handling samtidigt. Vem vet om individerna inte trodde att de utförde ett sorts jihad och blev martyrer på kuppen som militärchefen antydde. Det märks ju på reaktionerna i omvärlden att protesterna mot att fångar hålls där ökade rejält efter de begick självmord. Det var kanske det de räknade med. Vem vet?

Lennart Regebro sa...

Självklart är det så. Men att kalla det för "act of war" är ändå stendumt.

"Usch, dom gör det svårt för oss att vara dumma mot dom! Det är en krigshandling!"

Peder sa...

Vadå har du inte sätt Life of Brian, självmord är verkligen "act of war".

Med en smula ironi i detta allvarliga ämne. ;-)