2006-05-08

Dokument Inifrån: Nya rekord i guilt-by-association

Dokument inifrån håller på att "granska" riksdagspartierna. Jag har bara sett ett program hittils, och jag får väl hoppas som andra håller högre kvalité. Man skulle nämligen granska folkpartiet. Och vad är det enda man kan hitta att svärta ner folkpartiet med? Jo, det blir det nu fyra år gamla frågan om svenskakunskaper hos invandrare. Man börjar programmet med att implicera att eftersom folkpartiet tog upp detta krav så är dom nu rasister, och att Bengt Westerbergs avståndstagande från Ny Demokratis populistiska invandrarattityd nu har vänts till invandrarfientlighet tillsammans med att man har slutat prata om handikappade.


Grundattityden är alltså samma som många inom media, och hela vänsterblocket har haft i fyra år: Pratar man om invandrarpolitik är man rasist. Kritiserar man socialdemokraternas invandrarpolitik, så är man rasist. Att man kritiserar socialdemokraternas politik för att man behandlar invandrare illa, segregerara dom och tar emot för få, det spelar ingen roll. Pratar man om invandare, så är man rasist, tycks Dokument Inifrån vilja säga.

Och sedan släpper man den stora bomben: Inspirationen till omvändningen av fp från det snälla partiet, till ett parti som ställer krav, kom från Danmarks Venstre. Man pratar långt och brett om hur rasistiska Venstre är, och vilka förebilden dom var för fp, och man pratar om att Venstre planerade att "spela invandrarkortet", och rådde fp att göra samma sak. I slutet av programmet, förmodligen för att slippa bli fällda för att vara rent osakliga, så erkänner man att när Venstre "spelade invandrarkortet" genom att helt ändra politik och verka för en misnkad invandring. Det har inte folkpartiet gjort. Den ökända rapporten som man pratar upp så mycket om i programmet, rekommenderar ökad invandring.

Hela programmet är alltså en enda lång övning i guilt-by-association. Eftersom folkpartiet inspirerades av Venstres uppgång i början på 90-talet, så innebär det att folkpartiet atomatiskt måste ta efter Venstres invandringspolitik i slutet på 90-talet också, försöker man alltså hävda.


Men vänta lite nu... Är det här all smuts man klarar av att kasta på fp? Folkpartiets motsvarighet i Danmark har börjat föra en anti-invandringspolitik. Det är tydligen allt. Lustigt att man glömde bort ÖVP i Österrike, ett konservativt parti som blev liberaler och sedan invandringsfientliga. Dom heter ju till och med "Volkspartei". Varför tog man inte upp dom? Det är väl lika relevant. Man drog dessutom paralleller mellan hur Venstre uttalade sig och hur Folkpartister uttalade sig, båda kallade sig nämligen "breda och moderna". Konstigt att man inte letade reda på ett klipp av Hitler när han kallar sig modern och klippte in det i sin desperation att hitta smuts på folkpartiet.


Ärligt talat, om den enda kritik man har mot fp är att Venstre för en invandringsfientlig politik, ja, då måste man ju antingen vara en rejält usel journalist, eller så är folkpartiet det mest okritiserbara partiet i politikens historia.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag sa till din kompis stora syster, dom kör på Sossarnas smutskastning propaganda rakt av.

Det tråkiga var att Lars Leijonborg och Jan Björklund in öppet och tveklöst erkände att man tittat på Venstre, efter det fick det att se ut att man skämdes för det.

När man väl insett vart hän det barkade hasplade Leijonborg ur sig något lamt försvar för Venstres invandrarpolitik om att dom kanske hade större problem i danmark än i sverge (vilket är totalt nonsens).

Att "spela invandrarkortet" är inte lurigt, det är lätt att trampa fel och stucka tungan. Sen kommer ju "rastistkortet" som ett brev på posten från "dom riktiga rasisterna" (dvs sossarna som säger att dom är anti-rasister men uppför sig som rasister. Inte helt oväntat med Person vid partipiskan kanske!?).

Jag är antaligen den enda peson jag känner som tycker att Rochas hade en poäng och att alla andra bara avfärdade honom istället för att analysera och diskutera prolemmet.
Samma människor som tar avstånd från hans påstående om sociokulturella faktorers påverkan på brottsstatisitken verkar inte ha något som helst problem med det socio-kulturella problemmet hedersmord till exempel, som näste enbart kan uppstå pga av sociokulturella faktorer (i alla fall kan jag inte tänka mig några andra orsaker). Jag är förundrad?

Men som sagt det är "farliga" saker att prata om, där emot är det hyffsat ofarligt att agera på.
Kontenan för mig är att det är helt ok i svergie att vara rasist bara man inte pratar om det. Och det är helt fel att prata om problem med invandring.
Personligen skulle jag vilja att det var tvärt om!

ClaesW sa...

Nja, lite mer än språktest finns det ju. Även om det räcker alldeles utmärkt för att bli ett parti som åtminstone flirtar med högerextrema väljare.

Björklunds vilja att låta Säpo övervaka muslimska ungdomar.

Rojas snack om "kriminella kulturer" (helt gripet ur luften, samtliga kriminologer skrattade åt Rojas).

Automatisk utvisning av invandrare som begår brott (av en viss grad).

Jag har säkert glömt en del, men detta är samma rasism som hos Pia K.

Lennart Regebro sa...

ClaesW gör samma sak som TV programmet. Smutskastning och mobbing. Man skall smutskasta fp genom guilt-by-association med Dansk invandringspolitik, trots att man inte föäreslår samma saker.

Att ClaesW inte känner till nån annan typ av politis debatt än denna typ av mobbing känner vi till sedan tidigare. Jag finner ingen anledning att i övrigt bemöta hans argument när dom kommer från honom, eftersom ett svar till ClaesW inte kommer få nån annan effekt än mer smutkastning och skitsnack.

Vill nån annan diskutera saken är dom välkomna att göra så.

ClaesW sa...

"Smutskastning och mobbing. Man skall smutskasta fp genom guilt-by-association med Dansk invandringspolitik, trots att man inte föäreslår samma saker."

Guilt by association? Menar du att Björklund, Leijonborg och Rojas inte är en del av Folkpartiet? Är deras utspel bara att ses som personliga uppfattningar och inte en del av Folkpartiets politik? De punkter jag räknade upp (språktest, säpoövervakning, utvisning och snacket om kriminella kulturer) kommer direkt från Folkpartiet.

För övrigt måste jag fråga vad i mitt inlägg som kan betraktas som mobbning.

Lennart Regebro sa...

http://lennartregebro.blogspot.com/2006/03/politisk-debattmobbning.html

Vi har diskuterat det här innan, ClaesW. Du debatterar inte, du mobbar. Dina inlägg går alltid ut på att straffa ut motståndaren från debatten genom att klistra på dom åsikter dom inte har.

Därför diskuterar inte jag med dig.

ClaesW sa...

Jag talar om Folkpartiets politik. Jag sysslar inte med guilt by association. Jag har inte sagt ett ord om dina åsikter. Jag har inte heller sagt ett ord om dig. Vad som skulle vara mobbning är fortfarande ett mysterium.

Jag försöker inte ens debattera med dig, jag konstaterar bara fakta.

perankersjo sa...

Hej Lennart!

Jag har bloggat om denna post här.

Mvh Per