2006-12-04

Lars Säfström slingrar sig och ljuger

Lars Säfström påstår att man bjöd in folk som var kritiska både mot regimen på Kuba och mot USAs politik mot Kuba. Det är rent skitsnack, för då hade man kunnat bjuda in folk som inte är vänsteraktivister. Jag känner inte till nån inom den liberala rörelsen som stödjer USAs Kuba-politik, och däremot är dom alla kritiska till den Kubanska regimen. Varför blev ingen av dessa liberala ledande svenska Kuba-kritiker inbjudna?

Dessutom, om dom nu var kritiska mot den Kubanska regimen, som Säfström påstår, varför kunde en av dom inte kalla Kuba en diktatur, och en annan inte säga nåt hon inte höll med Castro om (via Norberg). Är det att vara kritisk? Nej.

Säfström bjöd in folk som stödjer det Kubanska systemet, men bjöd inte in nån kritiker. Och hans undanflykt är USA. Det är patetiskt. Killen bör sparkas med omedelbar verkan, han klarar uppenbarligen inte av att sköta sitt jobb, vilket på SVT faktiskt innebär att man skall vara opartiska. Lars Säfström har uppenbarligen inte ens försökt.


Kanske intressanta bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Programmet började med: "Det finns dels de som menar att Kuba är en diktatur och dels de som inte anser det. Vilket man tycker beror på vilka utgångspunkter man har. Vi ska ikväll försöka ge er lite av bakgrundsfakta ..."

Grejen var väl bara den, att de som medverkade i programmet samt programledaren (som bara log extra brett varje gång när Castro hyllades fullständigt vidrigt av någon i studion, när man istället hoppades på någon liten motfråga) att de som presenterade fakta under kvällens program samtliga hade den "vänsterpartiets vänsterflanks-perspektiv" som säger att Kuba inte är en diktatur.

Att alla svenskar, med SVT som verktyg, utbildas till att tro det torde vara ett moraliskt haveri.

Självklart har SVT brutit mot sändningsreglerna på ett så flagrant, stort och medvetet sätt att det inte räcker med en GRN-anmälan för att detta ska vara ur världen. Det är t ex värre än TV4:s felaktiga tolkning av reklamreglerna som gav TV4 monstruöst stora bötesbelopp.

Lennart Regebro sa...

"Det finns dels de som menar att Kuba är en diktatur och dels de som inte anser det. Vilket man tycker beror på vilka utgångspunkter man har. Vi ska ikväll försöka ge er lite av bakgrundsfakta ..."

Hahaha! Vilket jävla skämt. Tänk er att SVT hade sagt "Det finns dom som menar att nazisterna utrotade miljomtals judar, och som som inte anser det. Vilket man tycker beror på vilka utgångspunkter man har, vi skall ikväll försöka ge er lite av bakgrundsfakta."
Och sedan intervjuar tre nynazister. Det är ungefär jämförbart.

Tror ni SVT-ledningen hade suttit kvar efter en sån sak? Det tror inte jag.

Kuba ÄR en diktatur. Det är fan ingen åsiktsfråga.