2006-12-17

Rapport ljuger om stopplagen

Rapport påstod i Torsdags att regeringen hade brutit ett vallöfte. Man hävdade, helt korrekt, att Fredrik Reinfeldt har sagt att man inte har planer på att sälja ut akutsjukhusen. Man sa också, lika riktigt, att regeringen nu tänker avskaffa stopplagen, dvs den lag som säger att man inte får sälja ut sjukhus. Man hävdade också att detta innebär att detta innebär ett brott med det man lovade. Och det är en ren lögn.

Alliansen lovade före valet att avskaffa stopplagen, och inte sälja ut akutsjukhus. Nu avskaffar man stopplagen, och det finns fortfarande inge planer på att sälja ut några akutsjukhus. Så var är löftesbrottet? Är det så att journalisterna på rapport inte fattat skillnaden mellan akutsjukhus och andra sjukhus? Eller fattar dom inte skillnaden mellan att sälja ut och att ta bort ett förbud? Eller ljuger dom helt medvetet?


Kanske intressanta bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Chadie sa...

Och akutsjukhuset i Kungälv som moderaterna vill sälja ut - är inte akutsjukhus? Varför inte då?
snälla, ljud inte för dig själv.
I det är fallet är det ren och skär löftesbrott från Reinfeldt. Punkt. slut.
RS
kulturbloggen.com

Lennart Regebro sa...

Hur kan det vara ett löftesbrott för Reinfeldt? För det första så är det inte Reinfeldt som bestämmer över Västra Götalandsregionen, det är en alliansregering där, så det är inte Reinfledt som bryter löftet. För det andra så tog man så sent som i tisdags beslutet att INTE se över möjligheten till alternativ drift av Kungälvs sjukhus.

Om Kungälsv sjukhus skall betraktas som ett "akutsjukhus" eller inte vet inte jag. Men det finns alltså inga planer på att sälja ut det, så du är alltså, som du alltid är, komplett ute och cyklar.

För övrigt nämde rapport inslag inte detta (dom har väl mer koll på saken än dig) så dom ljög alltså.

Agogo sa...

Hej Lennart!

Två frågor:

Varför vill inte Reinfeldt sälja ut akutsjukhusen?

På vilket sätt tror du att jag kommer att märka skillnad på sjukvården denna mandatperiod?

mvh

Lennart Regebro sa...

Det blir nog ingen skillnad alls denna mantatperioden. Alliansen fegar, tror jag.