2007-03-24

Raderade kommentarer 2: "Tänk om"-Uno

Ju längre till vänster man går desto oftare blir sakliga kommentarer raderade när bloggaren inte har svar. Men i bloggosfären kan man alltid svara på sin egen blogg. Det har blivit några stycken senaste veckan. Här kommer den andra.

Uno på "Tänk om" skrev också om "kubakrisen". Mina kommentarer blir inte godkända längre (jag har inget konto på Aftonbladet, och ingen svensk mobiltelefon, så jag kan inte skaffa ett konto ens om jag vill). Slutklämmen från Uno innehåller påståendet "Castro har inte gjort våldtäkt på sitt folk." Det är givetvis fel. Jag tippar på att Uno inte vill godkänna mina kommentarer av den enkla anledning att dom innehåller följande länkar:

http://web.amnesty.org/report2006/cub-summary-eng
http://www.rsf.org/country-47.php3?id_mot=109
http://hrw.org/english/docs/2006/01/18/cuba12207.htm
http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=22&year=2006&country=6947

Det måste vara lite svårt att hävda att Kubas regering inte förtrycker sitt folk när varenda oberoende människorättsorganisation har bevis för motsatsen. Det är väl bäst att ignorera, helt enkelt, eller hur Uno?

Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer:

Blogge Bloggelito sa...

Men Guantánamo då??? Är det bättre i USA kanske???

Nä, en sång för Friheten är vad vi behöver nu. We shall overcome.

Lennart Regebro sa...

Ja Blogge, det är bättre i USA, och Guantanamo är också ett brott mot mänskliga rättigheter, men två fel gör inte ett rätt.

Det är möjligt att du försöker vara rolig och satirisera vänsterfolk, men eftersom du är lika förvirrad och irrationell som genomsnittlig vänstertomte är omöjligt att se om du ironiserar över folk som säger korkade saker eller bara säger korkade saker.

Så jag får rekommendera dig att vara seriös i fortsättningen. Debatten blir bättre då.

Blogge Bloggelito sa...

Debatten brukar också bli bättre utan moderering av kommentarer… ni socialliberaler har inte så lite gemensamt med betongsosseriet. Speciellt behovet av att kontrollera folk, vare sig det handlar om vad de säger, vad de har i sina kroppsvätskor eller vilka de väljer att träffa för en skön stund.

Lennart Regebro sa...

Det är möjligt att den "brukar" bli det. Så är dock inte fallet här, eftersom jag har beundrare som tycker det är kul att överösa bloggen med tonvisa av likadana inlägg. Inte heller blir debatten bättre av att "Anonymous" skriver "hahaha...ditt jävla pucko... kuk!" eller andra liknande saker.

Allt annat du skriver är som vanligt helt fel. Demonisering av motståndare, som du som vanligt sysslar med, är bara bevis på att man inte har några sakliga argment.

Lennart Regebro sa...

OK, OK, det där var lite aggressivt. Jag låter tidigare debatter mellan oss flyta över i den här. Det var dumt. Alla skall ha nya chanser. Jag skall sluta vara sur på dig.

Sorry.

Magnus Andersson sa...

JAg har inte och tänker inte sätta mig in i dessa fall - kan ju vara gränsfall värda att aktualisera. Tänkte bara säga att min egen erfarenhet är att det bästa klaga på raderings-inlägget är det som har med "Jinge" i rubriken. Jag fick nog nästan 1000 träffar på ett sånt inlägg en gång! ;) Ska nog ändå inte göra om det. tror istället att jag ska hedra Jinge med denna Youtube-video någon gång...

Sorry, detta hastiga förbistrosande och trevlig lördakväll, Lennart och alla andra!

Lennart Regebro sa...

Asså, jag klagar inte på att folk raderar mina kommentarer. Det är ju helt och hållet upp till dom. Det är deras bloggar, dom gör som dom vill.

Jag svarar helt enkelt här istället för på deras bloggar, eftersom dom raderar mina inlägg.