2007-01-09

Oppositionen är fullständigt slagen.

Här kommer man tillbaka från julsemestern och får omedelbart värsta politiska chocken. Ulrica Messing anklagar Carl Bildt för att ta emot mutor, vilket är direkt häpnadsväckande, och Peter Eriksson står inte långt efter.

Ingen av dom tror naturligtvis på fullt allvar att Carl Bildt har begått något som helst fel. Dom hoppas bara på att Svenska folket skall höra "fyra komma åtta miljoner", "mutor" och "Carl Bildt" i samma andetag, och därmed tro att Carl Bildt har begått nåt fel. Man ljuger alltså, och hoppas alltså att smutskastningen mot Carl Bildt skall slå rot i det svenska medvetandet.

Och så har det vart hela hösten. Vartenda utspel från oppositionen har varit baserat på rena lögner, eller personangrepp, från början till slut. Populärast har varit att hävda att regeringen bryter vallöften när man genomför det som står i valprogrammet.

Varför ljuger dom då? Och framförallt, varför är allt dom kommer med lögner eller angrepp på person? Varför framför dom inga som helst sakliga argument? Jo, enkelt: Dom har inga. Oppositionen i sverige är idag totalt politiskt krossad. Dom har inget vettigt att säga alls. Alltså står dom helt enkelt i TV och ljuger.

Det är bara att hoppas att folk inte går på det. Men sannolikt är att stora grupper går på det, och för en annan stor grupp kommer det bara resultera i ökat politikerförakt. Det är i vilket fall svårt att se vem som tjänar på alla lögnerna. Det är möjligt att sossarna kan tjäna på det genom att skrämma fler borgerliga till sofforna i nästa val än dom skrämmer sossar till sofforna, men jag tvivlar.

Sverige hade behövt en saklig politisk debatt. Dagens oppositionspolitiker är varken kapabla eller intresserade av det. Det är ett stort demokratiskt problem.


Kanske intressanta bloggar om: , ,

8 kommentarer:

embryo sa...

vi menniskror har kankse dom politikcriker vi förtjänrar

men vad är en politrikcer det undrar jag nu yo

en menniska som allan säjer har rätt att göran ditten okcså datten

ellrer en menniska som jobbrar för ett land ett folkc kankse för en hel världs fred okcså frihet

ellrer något annat kankse

såhär: lås allan deras tillgångngrar så länge dom jobbrar som politrikcer gje dom tiotusen i månadnen i fikcpeng gratis kost okcså logi

okcså låt dom tjänra folkcet det är det dom är valda till

annars finskc det massror av massor som kan storma bastilijen igen okcså ta makcten

makten är inte gjiven den är ett ansvar

Agogo sa...

"Fullständigt slagen" är en lätt överdrift, men naturligtvis är optionsaffären mumma för oppostionen, som försöker detronisera regeringen. Dock vill jag dra mig till minnes att även borgerliga oppostionspolitiker använt sig av samma retoriska strategier och fokuserat socialdemokratiska politikers privata ekonomiska affärer och köp, även om de var uppenbart korrekta.

Oppostionen - oavsett sida - använders sig alltid av sluggers som delar ut mindre rena och schyssta smällar. Tråkigt, men sant.

Lennart Regebro sa...

Dessa kritiserade men korrekta affärer måste jag har missat. Har du nåt exempel?

Agogo sa...

Enligt de flesta pedagogiska teorier så är fokusering på det positiva nyckeln till framgång. D v s för att nå en positiv utveckling, så peka på det som är bra hos en människa och denne kommer att förstärka detta beteende.

Jag kom att tänka på detta när jag läser din blogg. Om du vill förändra folks tankar, så lyft mindre fram hur dåliga "de andra är", utan mer hur mycket bättre det går för Sverige nu med en ny regering.

Dina senaste inlägg har mer handlat om alla fel, än om det som är bra. Oppositionen är dålig, Rapport ljuger, Facket är kasst, Ekot vinklar, Säfström slingrar sig, Hamilton är öppet vänster Man får bilden av att det mesta är kasst. Denna fokusering övertygar mig inte om att högeralternativet är bra. Det hade varit intressant och mer uppbyggligt om du i dina sex kommande inlägg skriver om hur bra Reinfeldts stadsråd är och om deras positiva påverkan på Sverige, vilka TV-kanaler som är objektiva e t c.

Lennart Regebro sa...

Du har säkert helt rätt, men jag bloggar ju liksom för att jag är förbannad. :-)

Mr Brown sa...

Long time, no read, Lennart. Du är utmanad.

Agogo sa...

:-) jo, ibland måste man skriva av sig sin ilska.

Lennart Regebro sa...

MrBrown: klart!