2007-05-21

Michale Moore är (förmodligen) en idiot.

Att Michael Moore är en oärlig filmmakare vet vi sedan tidigare. Nu verkar det som om han inte vet vad han pratar om när det gäller ämnet för hans senaste film: Sjukvård. Han verkar ha fått för sig att allmän sjukvård är samma sak som offentligägd sjukvård. Så är inte fallet, vilket bevisas av världens bästa allmänna sjukvård, till stor del privatägd: Den franska.

Men det passar väl inte i Michael Moores världsbild, så det skiter han i. Eller så är han helt enkelt för lat för att ta reda på hur saker ligger till innan han gör filmer om det.

Eller så är det så att den som intervjuade honom ljög, och sa att man håller på att montera ner sjukvårdssystemet. Du är intervjuaren en jubelidiot som inte vet vad han pratar om. Det är en möjlighet som inte skall uteslutas. Mest troligt är väl att dom är okunniga idioter båda två.

Vill ni ha reda på hur det faktiskt ligger till, så finns det massa inlägg om vård här på bloggen. Bara klicka på länken till höger.


Kanske intressanta bloggar om: , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Okunnig eller idiot? Bestäm dig.

theViking sa...

Det e både och när det kommer till Michael Moore. Han e ute för att skaffa sig uppmärksamhet och skiter i om det han säger e totalt sant. Han en inte ens omtyckt i sin egen hemstad efter att han snackat skit om den. Michael Moore e bara ute att göda sig fetare. Kul att han skapar lite debatt. Synd att folk e dumma nog att tro på honom...

LeoB sa...

Jag får uppfattningen att du försöker få folk att tro att Michael Moore är en idiot helt enkelt för att du inte står ut med att någon lyssnar på honom.

Jag för min del tror att privatiseringen av sjukvården kan leda till drastiska förändringar i hur det svenska samhället fungerar. Och jag tror att det faktiskt för en del är meningen, även om alla som är för privatiseringar inte vill ha det så.

Anonym sa...

Mr Lennart Regebro!
(förmodligen en rik moderat)
Jag tror att du är en idiot, inte M.Moore!
Från en som vet!!!

Åsk sa...

Det är med största sannolikhet journalisten som fått allt om bakfoten. Svårt det där med engelskan, vet du.

Anonym sa...

Moore idiot?
Hmmm, och de som företräder den amerikanska sjukvårdsmodellen är tydligen genier enligt dig?
Konstigt att det nu bara är en alltmer försvinnande minoritet av det amerikanska folken som stödjer den politik som nu förs i USA!?
Är majoriteten av det amerikanska folken också idioter enl dig?
Nja, bättre kan du gosse! Aldrig fel att utveckla lite EQ och tänka på andra än sig själv (trots att man själv besitter en fet sjukförsäkring, eller?!)

Lennart Regebro sa...

"Hmmm, och de som företräder den amerikanska sjukvårdsmodellen är tydligen genier enligt dig?"

Du tror tydligen att man antingen måste ha statligt monopol eller det amerikanska systemet, fast jag påpekade i artikeln att så inte är fallet. Läs gärna artikeln innan du svarar på den.

Agogo sa...

"Nu verkar det som om han inte vet vad han pratar om"

"Han verkar ha fått för sig att allmän sjukvård är samma sak som offentligägd sjukvård"

"...dom är okunniga idioter båda två."

Att du uttalar dig om en film du inte sett gör ditt inlägg rätt tandlöst...även om du kommer att hävda att det är en intervju du kritiserar.

Lennart Regebro sa...

Snacka om guilt-by-hallucination.

Nicklas Eriksson sa...

Jag tror varken att han är idiot eller särskilt okunnig. Däremot tror jag att Moore, uppvuxen i ett land där 43 miljoner människor, därav många barn, står utanför sjukförsäkringssystemet inser att det är bra med ett system där (än så länge) tjockleken på din plånbok inte avgör om du ens FÅR vård.

Helt insatt är han säkerligen inte, men å andra sidan, vad vet du om sjukvårdsköerna i Nantes? Duluth? Antananarivo?

Lennart Regebro sa...

Jag vet en hel del om sjukvårdsköerna i Nantes.

Men vad är din poäng? Att det amerikanska systemet är dåligt? Har någon sagt emot det?

Lennart Regebro sa...

Nu har jag läst din blogg Nicklas. Du bör nog läsa
den här posten.
Och du bör känna dig träffad.