2005-09-15

Jörgen Modin lyfte fram debatten mellan Björklund och Baylan i Aktuellt ikväll. Det intressantaste var att Baylan dels erkände att friskolor är nåt vi skall ha, och att friskolor hjälper att göra skolan bättre. Naturligtvis erkände han inte att socialdemokraterna har hävdat att så inte alls är fallet.

Betyder det här att sossarnas utfall mot friskolorna kommer att sluta?

6 kommentarer:

doyobi sa...

Utfallen lär nog inte sluta, kolla bara vad han säger här.

Lennart Regebro sa...

Jo, men det var två månader sedan. Nu har han ju erkänt att friskolor är bra och skall vara kvar. Vilket han lär få höra varje gång han försöker kritiera friskolor i framtiden. :-)

doyobi sa...

Mja, det han sa i den länkade artikeln var väl en form av kritik mot friskolorna som är förenlig med att säga att friskolor är bra och ska vara kvar. Det vill säga han tycker att de ska vara kvar men på hans villkor. Eller?

Lennart Regebro sa...

Du kan inte rimligen gissa vad han säger EFTER att han har erkänt att friskolor var bra genom att titta på vad han sa INNAN han erkände det.

doyobi sa...

Nej, det menade jag inte. Jag antog bara att de båda påståendena inte var oförenliga, dvs både att friskolor är bra och ska vara kvar, men att de ska styras genom regelverk. Eller har jag missat något substantiellt som han sa nu senast?

Lennart Regebro sa...

Det som var frågan var ju om attackerna mot friskolan skulle sluta eller inte. Att nu helt plötsligt säga att friskolor är bättre än andra, att det är nåt vi skall ha, och att vi skall ha pluralism i skolsystemet är och förblir en helomvänding.

Att KAN hyckla och vända sig tillbaka är det ju ingen tvekan om. Frågan är om han tänker göra det.