2007-09-07

Inkomstskatt är könsdiskriminering!

En av sossarnas allra mest rabiata förnedringspolitruker, Peter Hultqvist, hävdar att jobbavdraget är åldersdiskriminerande. Detta eftersom pensionärer oftast inte arbetar och därför oftast inte får nåt jobbavdrag. Utfallet blir alltså enligt Peter Hultqvist (jag har inte bekräftat att det verkligen är så) att större delen av dom utan jobbavdrag är över 65. Detta är då alltså åldersdiskriminering, menar Peter. Att pensionärer som inte jobbar inte får jobbavdrag, alltså.

Resonemanget är rätt roligt. En av effekterna av det här resomenget är att eftersom utfallet är så att män i genomsnittbetalar mer inkomstskatt än kvinnor, så måste ju rimligen inkomstskatten vara könsdiskriminerande, då.

Jag ser fram emot att Peter Hultqvist börjar argumenterar för att vi skall avskaffa inkomsskatten, utgående från denna jämställdhetssynpunkt. Eller kanske vi skall börja straffbeskatta kvinnor så att dom betalar lika mycket? Allt annat är ju konsdiskriminering, eller hur Peter? :-)Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

LeoH sa...

Nu argumenterar du något överpolemiskt. "Jobbavdraget" innebär att om du som pensionär har lika stor inkomst som en som arbetar, då betalar den som är pensionär mer i skatt. Det finns två skattetabeller en för dem som arbetar och en för dem som inte arbetar. Svårare än så är det inte.

Lennart Regebro sa...

Det är alltså INTE åldersdiskriminering, utan en fråga om att ge avdrag til dom som jobbar. (Heltid, om jag har förstått rätt).

Björn Fridén sa...

Ja, Hultqvist får inte alltid till det…

Anonym sa...

Riktigt bra inlägg.

-nils

Per Madsen sa...

Jag ber om ursäkt Lennart för att inte svarat något längre svar i vår diskussion men jag har varit av och till på sjukhuset. Gjorde en heldag där igår och tar lite rast från politik och debatt. Men jag återkommer gärna i framtiden när jag är fit for fight. Just nu så satsar jag nog mest på att jobba och läsa, fritidsintressen som politik lägger jag lite åt sidan eftersom att jag behöver vilan.