2005-12-20

Migrationsverket väcker två socialdemokrater ur sina drömmar.

Michael Silkesjöö och Bo Andersson verkar förvånade över dagens nyhet, migrationsverkets firande. Jaha, när det dags att vakna nu? Det har varit välkänt länge att svensk invandringspolitik är att utvisa så många som möjligt. Bästa chansen att få stanna kvar är att få Aftonbladet eller Expressen att skriva om dig. Utvisningar är aldrig kul, och oftast djupt tragiska, och snyfthistorier är ju populärt i kvällstidningarna, men det finns såklart en begränsning på hur många sådana historier man kan skriva om. Resultatet är att utvisning eller inte ofta är en fråga om tur.

Att Migrationsverket firar när dom lyckas utvisa folk är knappast förvånande. Inte ens vanligtvis verklighetsfrånvända Kalle Larsson är förvånad.
Migrationsverket följer bara socialdemokraternas politik. Man kan klaga på dom, men inte skylla på dom. Ansvaret är helt och hållet socialdemokraternas. Att Barbro Holmberg fördömer firandet är inget annat än rent och skärt hyckleri. Hon har medverkat till denna politiken, och är en direkt medspelare i detta.

Hur vore det om dom rabiata kommunisterna i Vänsterpartiet tog sitt snack om brunvandring och fascistisering och applicerade dom där det faktiskt stämmer? Hur vore det om vissa mer oresonliga centerpartister tog sitt snack om att flörta med invandrarfientliga och vände det mot dom som faktiskt sysslar med det, nämligen
nämligen på socialdemokraterna och deras invandrarfientliga politik?

Är det inte dags att vi börjar behandla invandrare och flyktingar med respekt? Är det inte dags att vi erkänner det bidrag som dom har gjort till det svenska samhället?

Jag får hoppas att det är fler sossar som har vaknat upp för vad deras parti faktiskt sysslar med än dom två jag ramlade på. Men om det inte är så, så får man iaf vara glad för dessas uppvaknande. Hoppas dom inte somnar igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läser denna artikel blir jag mörkrädd. I artikeln frågas det om vi inte ska börja behandla flyktingar och invandrare med respekt. Jo jo, genom att förbjuda barnen att sjunga: Den blomster tid nu kommer på skolavslutningen, och förbjuda adventsljusstakar på äldreboenden... Visst, det är en jättebra ide. Men visar man sig själv någon respekt då? Att invandringen har bidragit till mycket positivt, det finns det ingen som förneka. Ta till exempel: Cornelis visor, god mat och duktiga idrottare. Tyvärr finns det en baksida också, en tabubaksida som ingen törs nämna för då blir man besylld för att vara en odemokratisk nazist, rasist och nästintill utvecklingsstörd. Själv är jag inte principiellt emot invandring. Jag är på det klara med att Sverige alltid har haft invandring, men den har tidigare varit begränsad och reglerad. De invandrare som kom hit kunde ganska lätt assimileras och bli en del av det svenska samhället, främst på grund av att de inte var så många och att de kom från kulturellt närstående länder. De senaste årens invandring har dock varit av helt annan art. Det har handlat om tiotusentals invandrare varje år, från avlägsna delar av världen, vilket inte varit bra för Sverige. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land. Rotlöshet och omfattande motsättningar, såsom gängvåld, rasism och grupphat har tyvärr blivit en del av vardagen i Sverige.

Lennart Regebro sa...

I själva verket har invandringen normalt sett varit obegränsad och oreglerad. Det är först sedan 70-talet man har begränsat invandringen till enbart flyktingar.

Problem med assimileringen beror inte på att länderna är "kulturellt närstående" utan på att dom inte kan få jobb.

Du ger bara utlopp för och rationaliserar din rädsla för det okända. Varken din beskrivning av svensk invandringshistoria eller din beskrivning av dagens sverige, med gängvåld som en del av vardagen stämmer.