2005-12-13

Ställer Centern upp på sossarnas lögner?

Idag har jag hittat några inlägg av Centerpartister, angående Rojas. Två av dom står ut extra mycket, nämligen Per Ankersjös, och Annie Johanssons. Annie Börjar sitt inlägg med att försöka hävda att Folkpartiet flörtar med rasister, och Per Ankersjö verkar faktiskt inte ha nåt annat att säga alls.

Ärligt talat, folkpartiets flörtande med rasistsvensson är en ren myt, påhittad av sosarna och vänsterpartiet. Det finns ingenting varken i folkpartiets uttalanden eller politik som kan anses flörta med rasister, eller ens på nåt vis tolkas som rasistiskt, förrän gårdagens olyckliga hjärnsläpp av Rojas. Men sossarna och vänstern gillar inte att man diskuterar invandringspolitik, för dom vill fortsätta att hävda att dom är för invandring, samtidigt som DOM flörtar med rasistsvensson genom att göra det så svårt att invandra som möjligt.

Folkpartiet är för ökad invandring, kortare asylköer, bättre integration i samhället och utökade rättigheter för invandrare och framförallt flyktingar. Sossarnas invandringspolitik är att ta emot så få som möjligt, slänga ut dom så fort som mäjligt och inte bry sig om flyktingars mänskliga rättigheter.

Vilka av dessa två ståndpunkter om invandringspolitik stödjer centern egentligen? Varför stödjer dessa centerpartister vänsterns mytbildning om borgerliga som rasister? Är det ett panikslaget försök att dölja Centerpartiets bruna (men numera överspelade) historia?

Att baktala folk är kanske ett bra sätt att dra in röster på, men det är oärligt, och knappast än i längden hållbar taktik, om man har som mål att genomföra bra politik, och inte bara som mål att klamra sig fast vid makten.

17 kommentarer:

perankersjo sa...

Tycker du att fp:s flirtande med rasistsvensson är en myt? Då tycker jag att du duckar ganska ordentligt.

Tro inte annat än att fp:s kampanjstrateger applåderade "språktesttricket" och var fullt på det klara med var den överraskande väljarboomen kom ifrån.

Och det var mediabilden som sattes av partiet som gav rösterna, inte ordagranna uttalanden, motioner och program i den politiska sfären. Mediabilden sa något annat och partiet försökte inte tona ner den. Ändamålen fick helga medlen.

Kom sen inte och tjata om centerns "bruna historia". Det var flera partier som var goda kålsupare. Jag som gick med i partiet 1989 tänker inte en sekund ta ansvar för skit som hände flera decennier innan jag var född. Jag kan utan problem skriva under på de värderingar som partiet har idag.

Det är mer än vad många liberala folkpartister kan säga om sitt parti.

Lennart Regebro sa...

Jo, jag tror annat. Bland annat därför att jag som folkpartist har träffat en hel del av strategerna, och känner flera i folkpartiets ledningen personligen.

Ja, fp's flirtande med rasistsvensson är en ren myt. Eller, myt och myt, det är en lögn helt påhittad av vänstern, med sossarna i ledningen, som inte har någon som helst grund i verkligheten, enbart i syfte att svartmåla det enda parti som har en invandrarvänlig kritik mot socialdemokraternas invandrarpolitik.

Det är möjligt att rasistsvensson gick på lögnen också. Rasister är trots allt sällan speciellt smarta. Men det finns inget som tyder på att dom 10% av svenska folket som helt plötsligt alla röstade på folkpartiet gjorde det för att dom är rasister. Och även om dom gjorde det, så är det knappast folkpartiets fel att media ljuger, eller hur? Eller är det här en slags konspiration mellan folkpartist, socialdemokraterna och vänstermedia? Har Leijonborg bett Göran Persson och vänstermedia att ljuga om folkpartiets politik i ett försk att ta röster frpn sosse-röstande rasistsvensson?

Mmm, DET åter ju jävligt troligt, du.

Det är mer än vad många liberala folkpartister kan säga om sitt parti.

Lägg ner skitsnacket. Eller gå med i vänsterpartiet, där du kan umgås med baktalande kompisar som Ohly och Esbati. Så kan ni sitta där och ljuga tillsammans.

Idag är jag extra glad att jag gick ur CUF och blev folkpartist. För jag är faktiskt van vig en ärligare attityd av centerpartister än din.

Emil sa...

Citat: "...Ärligt talat, folkpartiets flörtande med rasistsvensson är en ren myt, påhittad av sosarna och vänsterpartiet. Det finns ingenting varken i folkpartiets uttalanden eller politik som kan anses flörta med rasister, eller ens på nåt vis tolkas som rasistiskt...".

Sverigedemokraterna gick ut och uppmanade folk att rösta på Folkpartiet i de kommuner där Sverigedemokraterna inte själva ställde upp, i förra valet? Vad tror du det berodde på?

Visst har Folkpartiet spelat på fel strängar med jämna mellanrum, ihopp om att fånga röster. Det har uppmärksammats på många sätt.
Man kan som medlem i partiet tycka vad man vill om detta, men jag tycker inte att man ska förneka att så skett vid jämna mellanrum.

Lennart Regebro sa...

Sverigedemokraterna gick ut och uppmanade folk att rösta på Folkpartiet i de kommuner där Sverigedemokraterna inte själva ställde upp, i förra valet?
Det har jag aldrig hört talas om innan, och det har jag faktiskt svårt att tro på.

Så jag Googlade lite. Och här är sanningen om saken:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=54984&previousRenderType=1

I EN kommun, inte i "kommuner dom inte själva ställde upp", utan i EN kommun, nämligen Olofström, uppmanade man att rösta på, inte folkpartiet utan EN folkpartist.

"Åkesson konstaterar att folkpartiet egentligen är det parti som ideologiskt står längst från Sverigedemokraterna, men han anser att just Bo Edenborg har uttryckt åsikter om invandringspolitiken som ligger nära hans egna."

Edenborg blev förbannad:

"- Jag vill inte ha deras stöd. Jag tar det som en ren förolämpning, säger han till BLT."

Vad tror du det berodde på?

Det berodde på att det hela var ett påhitt. Det har inte hänt. Sverigedemokraterna har inte uppmanat sympatisörer att rösta på folkpartiet. Påståendet kommer nog egentligen från Nationaldemokraterna, som påstår detta på SIN sajt, och använder detta som kritik mot SD, och hävdar att dom har svikit den nationella saken.

Kort sagt, Emil, du vart lurad.

perankersjo sa...

Jag utvecklar resonemanget kring hur fp passivt lät mediabilden få genomslag i ett svar till dig på min blogg.

Jag förstår att du liksom många andra folkpartister blir upprörd över denna incident i er historia, men dina påståenden om att media ljuger och dina påhopp på mig känns en aning felriktade.

Jag vet att flera liberala profiler, LUF:are m. fl. reagerade starkt när detta hände. Ljög de också?

Lennart Regebro sa...

Då minns du nog fel. Jag har inget minne av att LUF reagerade "starkt" när detta hände. Må vara att LUF inte gillade språktest, men jag har inget minne av att LUF skulle ha påstått att folkpartiet var rasister.

Jag tycker nog att du skall ge dig nu, innan du slingrar in dig mer i massa lägner och skitsnack. Folkpartiet har aldirg varit rasister och aldrig flörtat med främlingsfientliga krafter. Det är och förblir skitsnack från vänstern. Om man går på sådana dunheter bör man iaf ha vett nog att erkänna att man blev lurad.

ClaesW sa...

Fp:s flirtande med rasistsvensson en myt?

Åsiktsregistrering i gymnasieskolorna? Vad tycker en liberal som du om det? Vilka tror du att fp underförstått riktade sig emot? Tror du att Jan Björklund och de andra "liberalerna" tycker att det är läskigt med norska eller säg.... arabiska ungdomar!

Med tanke på att förslaget lades kort efter bomberna i London ska man blunda riktigt hårt för att inte fatta mot vilken grupp de vände sig. Och detta, är tvättäkta populism och flirt med rasistsvensson.

Lennart Regebro sa...

claesw: Jan Björklund är en idiot, och för det första var det där ett Björklundförslag, och inget ett fp-förslag. Och det fick Björklund också massor med kritik för från andra folkpartister.

Och nog tycker jag att man behöver ha mer än ett misstag från Björklund innan man hävdar att han flörtar med invandrafientliga krafter.

Nej, Björklunds problem är inte att han är rasist, utan att han är militär. Han tror på ordning och reda och raka led och mer poliser i skolor och andra dumheter.

Sedan missrepresenterar du hans förslag. Det är säkert inte meningen, du har med all säkerthet inte läst det, utan bara hört vad andra har sagt om det.

Förslaget är korkat, men det är INTE åsiktsregistrering. Inte heller går förslaget ut på att lärare skall anmäla extremister till SÄPO, som ofta påstås. Det gick ut på att man ville trycka extra på att man skall tala om för socialstjänsten när man misstänker att barn far illa, så att man inte får grupper av muslimska ungdomar som känner ett starkt utanförskap, eftersom det är en grogrund för extremism.

Kan det tolkas som rasism? Nej, i ärlighetens namn kan det inte det. Paranoia, ja, rasism, nej. Det är därför folk har förvridit förslaget, så det passar in i mallen av folkpartiet som rasister.

Är förslaget korkat? Japp. Borde Björklund ha fattat att man skulle misstolka det och hävda att det var rasism? Japp. Gjorde han det? Nepp, för han är ett pucko.

Men förslaget i sig flörtar inte med rasism. Faktiskt.

Här kan du hitta ursprungsförslaget:
http://motallians.se/wp-content/Skrivelsemuslimskextremism.doc

ClaesW sa...

ClaesW

Ok, det är inte riktigt så som det beskrivits, det får jag erkänna.

Däremot är det fortfarande populism på muslimers bekostnad eftersom man påstår/antyder att det finns ett hot mot "oss", från "dem". Jag känner inte till några terroristattentat som begåtts av muslimer på svensk mark och jag känner mig inte heller hotad, vad jag vet är inte heller Säpo särskilt oroade.

Varför vill man då utpeka denna grupp som ett problem? Populism? Jajamensan. Flirt med rasistsvensson? Japp, det med.

perankersjo sa...

Lennart Regebro, du har börjat påstå saker som inte står i min text. Jag skrev aldrig något om LUF:are som kallade sin partiledning för rasister. Däremot var det flera som uttryckte kritik mot partiledningens passivitet i formandet av bilden av ett folkparti som hade en hård hållning mot invandrare. Att göra det mitt i valrörelsens medvind är en förhållandevis stark reaktion. Frågan kvarstår: anser du att de ljög alternativt var delaktiga i en en konspiration iscensatt av s och media?

Du försöker skilja på folkpartiet och dess förste vice ordförande som du kallar idiot.

Vet du själv vad du försvarar egentligen?

Lennart Regebro sa...

ClaesW: Menar du att man inte skall föröka förhindra terrorism bara för att det inte har skett några terroristattentat? Det verkar lite väl naivt, tycker jag.

Och eftersom "dom" är terrorister, inte invandrare, kan man inte ta det överdriven paranoia mot terrorister som att flörta med rasism.

Per:
Frågan kvarstår: anser du att de ljög alternativt var delaktiga i en en konspiration iscensatt av s och media?

Per, det är DU som har målat in dig i ett hörn där fp, s och media konspirerar, inte jag. Det torde vara svar nog på frågan.

Du har å andra sidan fortfarande inte förklarat hur du menar att folkpartiet skall ha avsett att att sno åt sig rasistiska röster genom att lägga fram ett invandrarvänligt program. Jag tycker fortfarande det låter fullständigt rubbat, kan du förklara hur du tänker där?

ClaesW sa...

Om man är ute efter att skydda sig mot terrorism så tror jag att det är en dålig strategi att utpeka en viss grupp som extra farlig utan att ens kunna presentera några hållbara bevis för detta. Man framstår inte direkt som öppen för andra kulturer, och man bidrar inte till ökad förståelse i samhället.

Annie sa...

Hej Lennart,
Trevligt att du är inne på min blogg och läser. Jag står fortfarande benhårt fast vid att Folkpartiet totalt har gått vilse och kommit bort från sin liberala kärna, om man nu haft en sådan.

Jag står till lika fullt fast vid Rojas flirtande med smygrassarna. Automatisk utvisning, språktest och detta kulturarvskletet visar enbart på att man försöker blidka skogsmullarna. Det om något tycker jag är pinsamt.

Däremot lever jag i dagens värld, Lennart och inte för 60 år sedan. Partiet har heller inte döljt den biten, precis som andra inte gjort det. Men idag är det dagens politik som räknas och dagens fp-politik, dikterad av Rojas luktar unket.

perankersjo sa...

Jag konstaterar att du tydligen vägrar svara på min fråga som jag ställt flera gånger och att debatten nu närmar sig en nivå som ligger under värdighetens gräns.

Svordomar, påhopp och tillmälen som pucko och idiot tycker jag inte hör hemma i en seriös debatt, även om allt inte var riktat mot mig.

Godafton.

Lennart Regebro sa...

ClaesW: Jag säger inte att den föreslagna strategin är bra. Jag hävdar bara att den inte är rasistisk.

Annie: Tja, om du står fast vid att ett parti som vill öka invandringen är rasister så tror jag inte det finns något slags rationellt argument som kanfå dig att ändra den åsikten. Jag står fast dock fast vid att det är en väldigt märkligt påstående.

Per: Du backar ut på det fegaste av sätt, nämligen genom att hävda att jag inte svarar på en löjlig fråga, trots att jag har varit glasklar i frågan. Givetvis anser jag inte att LUF är mer i nån konspiration.

Du däremot svarar inte på mina frågor, och därmed hävdar du alltså fortfarande att sossarna och fp är i maskopi i en konspiration att få rasister att rösta på folkpartiet. Och jag fortsätter att peka ut orimligheten i detta.

Dt har aldirg vart nån debatt, men meningsutbytet har vart under värdighetens gräns ändå sedan du vudarebefodrade sossarnas lögner om folkpartiet. Värdigt hade varit att erkänna att du gjorde ett misstag. Men att snåra in sig i bortförklaringar och lögner, det är verkligen inte värdigt.

zeke sa...

Rojas är lite osmidig men på sätt och vis är hans ångvältsstil ganska hedervärd. Rasist är han nog i alla fall inte. Intressantare är att du tycker att Jan Björklund är en idiot. Är det en vanlig uppfattning i fp? Betyder det i så fall att JB inte blir statsråd? *hoppas*

Hur låter f.ö. stämningarna runt Johan "lås in dem" Pehrson? Jag lovar att aldrig i livet rösta på fp så länge det finns minsta risk att den mannen blir justitieminister. Så det så. Delar du denna uppfattning?

Lennart Regebro sa...

Idiot är kanske lite hårt, men hans militära bakgrund lyser igen alldeles för ofta. Man kanske skulle säga att han är en stridspitt? Och det är nog ingen vanlig uppfattning inom fp. Det är däremot en vanlig uppfattning bland liberaler utanför partiet. Han är alldes för förtjust i att ropa på ordning och reda.

Nej, jag tror inte Rojas är rasist. Jag tror bara han har klantat sig. Jag hoppas att han skall kunna erkänna det, och säga att han drog en alldeles för snabb slutsats. Givetvis kan kulturell bakgrund ha en viss del i brott och typ av brott, och som Rojas säger skall man ta det i beaktning i en diskussion. Men i meningen efter säger han att det är den enda möjliga anledningen, och det är fel.

Jag har faktiskt ingen som helst åsikt om Johan Pehrson. Jag får väl kolla upp honom.