2006-08-19

Gå ur facket!

Det visar sig att två tredjedelar är med i facket enbart för a-kassans skull. Intressant, eftersom man kan gå med i a-kassan utan att vara med i facket, och därmed tjäna lite kosing. Dessutom anser 43% att fackets relation med sossarna är för nära, och 63% anser att facket borde ägna sig mer åt situationen på arbetsplatserna och mindre åt politik.

Ja, det är Timbro som frågar, och som man frågar får man svar, men dom flesta frågorna är faktiskt mycket neutrala. Som frågan om man gick med i facket enbart för a-kassan.

Uppenbarligen är ungefär två tredjedelar av fackets medlemmar inte nöjda med vad facken sysslar med. Så nu är det dags att rösta med fötterna: Gå ur facket!

Du kan vara med i a-kassan ändå, och ärligt talat, vad hjälper facket dig med annars?


Kanske intressanta bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjäna lite kosing? På att inte vara med i facket? Hur mycket pengar är det man får och vem är det man får dem av?

Eller menar du "spara lite kosing"?

Lennart Regebro sa...

Helt korrekt. Jag menar "spara" så klart.

Bo sa...

Jag är endast med i a-kassan och det är inget som jag haft ont av. På den arbetsplatsen så känns det som att facket jobbat mer för arbetsgivaren medlemmarna själva.

Utöver det så bedivs det rena smutskastningskampanjen mot borglig politik i form av flyers som sprids på arbetsplatsen.

Väntar bara på när nästa flyer dyker upp, nu när inte valet är långt borta.

En annan ful sak är att man som icke medlem måste betala hela årsavgiften i en klumpsumma.

Anonym sa...

Nej, gå inte ur facket, stanna och gå på möten och rösta bort småpåvarna och sosse hjonen. Vi som jobbar behöver ett fack som är starkt och företräder VÅRA intressen. Att som Regebro föreslår gå ur facket ger bara mer makt åt arbetsgivarna, men det är kanske det som är syftet med förslaget...