2006-08-27

Sossarna flörtar med rasistiska krafter. Igen.

När Folkpartiet för fyra år sedan lade fram ett nytt invandringspolitiskt program, så besvarade sossarna detta med att omedelbert anklaga Folkpartiet för att fiska i grumligt vatten. Resonemanget går ut på att eftersom man ställer ett krav (fast plockar bort andra krav) så skall detta på nåt visa locka rasister att rösta på folkpartiet.

Resonemanget är naturligtvis mycket märkligt. Vilken rasist skulle börja rösta på ett parti som vill öka invandringen, bara för att dom vill återinföra språkkravet vi medborgarskap. (Ja, återinföra. Ett sådant krav hade sverige upp till i början på 1980-talet. Huvaligen vilken hemsk och rasistisk värld vi levde i på 60-talet, med all arbetskraftinvandring vi hade då.)

Som jag skrev redan för en månad sedan så föreslog Jens Orback en del förändringar i socialdemokraternas politik i frågan. Och nu har sossarna accepterat dom förslagen. Framförallt ställer man nu en hel hög med krav på invandrarna. Och det är rätt rejäla krav. Om man inte bor på den ort man är anvisad skall man tappa dagsersättningen. Staten skall med andra ord bestämma var flyktingar skall bo. Invandrare skall få mer pengar om dom går på SFI och kurser med "samhällsinformation". Det är alltså inte frågan om att erbjuda utbildning, utan det är frågan om att om dom inte går på kurserna får dom mindre pengar. Jens Orback vill också att invandrarna skriver på kontrakt som dom skall uppfylla.

Sossarna ställer alltså betydligt högre krav på invandrarna är vad folkpartiet gör!

Jag tänker inte här debattera frågan om ifall kraven är bra eller dåliga. Det är inte det jag vill prata om just nu om. Det där här handlar om är att sossarna gör precis det som dom kritiserar folkpartiet för, fast många gånger värre. Och socialdemokraterna backar upp detta med en restriktiv invandringspolitik, medans folkpartiet backar upp sina förslag med förslag om ökad invandring.

Nu tycker jag att hela vänstersfären, inklusive socialdemokratiska tidningar och bloggare, bör ställa sig upp som en man och säga att socialdemokraterna lockar rasistiska väljare, fiskar i grumligt vatten, och flörtar med rasistiska krafter.

Alliansbloggare kommer säkerligen att kritisera förslagen. Per Ankersjö har redan tagit upp saken, och kritiserar sossarna såväl som fp och samma sak gör Dennis. Högt på min önskelista ligger Annie Johansson och Fredrik Krohnman, som båda har försökt brunmåla folkpartiet, jag förutsätter dom gör samma sak med sossarna. Man kan väl också anta att vänsterpartiet kommer kritisera det. Kalle Larsson har redan gjort det i DN, och nåt osakligt dravel från Esbati kan vi nog förvänta oss. Och några vänsterbloggare jag inte vet om dom röstar på S som jag personligen vill se svara på det här är Mr Brown och Kerstin Berminge. (Kerstin har redan i en kommentar hos MrBrown försökt släta över sossarnas förslag genom att skylla dom på folkpartiet. Det betraktar jag inte som kritik mot sossarna).

Fast intressantast är ju vad socialdemokraterna själva kommer säga om det. Dels från bloggande kommunalråd och riksdagskandidater som Flora, Sven-Åke och Hannah, såklart. Hittils finns det inte en enda blogg på s-info som har skrivit om saken, men åtminstonde Erik Laakso och Peter Karlberg är konsekvent ifrågan. Det är trevligt, men två sossar gör inget parti. Pinsammast är att den vanligen pålitlige Jonas Morian inte har sagt nåt i frågan.

Men framförallt är det ju intressant att se om Lars Stjernkvist eller Göran Persson tänker ta tillbaka sina uttalanden om folkpartiet. Mitt tips är att dom inte kommer göra det. För en sak kan man säga om sossarna, dom har aldrig varit rädda för att säga en sak och göra en annan.

Edit: Annie Johansson har nu skrivit ett inlägg om saken. Hon anklagar INTE sossarna för att "ha en ovärdig syn på invandringspolitiken". Det blir minus för Annie.


Kanske intressanta bloggar om: , , , , ,

29 kommentarer:

Lennart Regebro sa...

Även Johan Sjölander har anklagat folkpartiet för att flörta med främlingsfientliga krafter. Och han har dessutom gjort det i nåt slags förvirrat utlägg om att det beror på indvidualism.

Vad säger Sjölander nu?

Attila sa...

Underligt utspel av s, såhär mitt i valrörelsen. Du glömmer att det spelar ingen roll vad s gör - det är ändå alla andra som har fel. Jämför plusjobben med centerns förslag för unga arbetslösa. Centern jagades med blårlampa i medierna, medan s-förslaget ansågs ok, fast det innebär om möjligt sämre antsällningsskydd.

Lennart Regebro sa...

Nej, jag glömmer det inte alls. Jag bara samlar på uppenbara exempel på att så är fallet.

Jag missade hela plusjobbsdebatten (jag sov väl) och upptäckte inte dm förslagen förrän det var för sent.

Men man borde göra samma sak där. Leta reda på alla sossar som klagar på centern och kräva att dom är konsekventa. :)

Stefan sa...

Först lite grann om Folkpartiets förslag: "Vilken rasist skulle börja rösta på ett parti som vill öka invandringen" Jag tror att det är helt tvärtom. Folkpartiet fick en bra skjuts uppåt i valspurten och inte lär det ha varit från väljare som ville se en ökad invandring.

Utgångspunkten för folkpartiets förslag tolkades ju som att då vi har en stor del invandrare som inte behärskar svenska språket så kan ett sådant här språktest se till att de måste lämna Sverige eller åtminstone så kan de inte söka medborgarskap.
Det var det som lockade väljare till Fp i förra valet, parat med diverse difusa kontakter med främlingsfientliga partier i bl.a. Danmark.

Tillbaks till S förslag genom Jens Orback. Du skriver att "Om man inte bor på den ort man är anvisad skall man tappa dagsersättningen" Definiera då gärba vilken ersättning du talar om. Är det socialbidraget som de har rätt till i vilket fall som helst eller är det introduktionsbidraget som är knutet till ett kontrakts genomförande?

Ännu ett citat från dig: "Invandrare skall få mer pengar om dom går på SFI och kurser med "samhällsinformation". Ja, är det verkligen orimligt?

Tycker du även att det är orimligt att en studerande som får pengar från CSN även ska få pengar om han slutar studera?
Samma jämförelse går att göra med t.ex Arbetslöshetskassans villkor.

Sedan skriver du att S backar upp sina förslag med en restriktiv invandringspolitik. Jag tror snarare att detta kommer att bidra en effektivare och mer givande invandringspolitik för samtliga parter. Invandrarna säkerställs en snabb (och lönande) väg in i det svenska språket och vårt samhälle. Att detta tecknas ner i kontrakt är inte märkligare än ett helt valigt anställningskontrakt.

Visst kommer borgerlighetens bloggare att kritisera detta av den enkla anledningen att förslaget kommer från just S ocm måste då med borgerliga mått vara alldeles fel.

Men jag har inte sett många borgerliga bloggare ondgöra sig över Folkpartiets förslag, varken nu eller tidigare och det ger ett starkt sken av inkonsekvens som i och för sig inte förvånar mig.

Attila: Detta med plusjobben vs. centerns förslag (som är begravt nu, tack och lov, så är det en sådan stor skillnad på förslagen och framförallt tryggheten i dessa två typer av anställningar skiljer sig ljusår ifrån varandra.
Plusjobben fungerar bevisligen medans om vi hade fått infört centerns förslag så hade många ungdomar gått till sina arbeten med en stor ångestklump i magen varje dag.

Att media jagade centerns förslag kan inte heller vara S fel. Media i Sverige är i högsta grad borgerlig.
Beskyll i så fall hellre de övriga tre partierna i borgerligehetn. De ville ju inte ha centerns förslag.

Anonym sa...

Tillägg: "Tycker du även att det är orimligt att en[...]" ska vara:
"Tycker du då också att det är rimligt att en[...]"

Stefan sa...

Anonymous said... ??

Jag är verkligen inte anonym.
Loggade in i vanlig ordning ju.

Märkligt.

Lennart Regebro sa...

inte lär det ha varit från väljare som ville se en ökad invandring

Varför inte? Folkpartiet var då (och är väl fortfarande?) det enda partiet som öppet talade om ökade invandring. Varför skulle detta inte vara en orsak? Och varför skulle det vara pga av en tillsträmning av rasister? För all del, jag vet att rasister i allmänhet är korkade, men det finns väl gränser.

Du kan inte komma med påståenden som att det "inte lär ha varit". Du får faktiskt ta och lägga fram bevis och väljarundersökningar på att det nu var fler rasister som röstade på folkpartiet. Och det är lite svårt att få ihop det med det faktum att SD gick fram förra valet, och tycks gå fram i år också, om det nu är fp som suger upp alla dom väljarna. Hur går det ihop?

parat med diverse difusa kontakter med främlingsfientliga partier i bl.a. Danmark.

Nej, nu blandar du ihop det. Kopplingarna till Venstre var inte en faktor förrän programmet om snällfällan i våras.

Folkpartiet gick starkt framåt efter att man hade presenterat och fått mycket uppmärksamhet för ett nytt integrationspolitiskt program , som bland annat ville kraftigt öka invandringen. Du hävadar att detta program lockade till sig rasister. Det tycker jag verkar ganska orimligt, så det får du nu faktiskt lägga fram någon slags fakta för.

Sedan skriver du att S backar upp sina förslag med en restriktiv invandringspolitik. Jag tror snarare att detta kommer att bidra en effektivare och mer givande invandringspolitik för samtliga parter.

Faktum är att socialdemokraternas praktiskt förda invandringspolitik är mycket restriktiv. Jag pratar inte om vad förslaget komemr leda till, som jag uttryckligen sa handlar detta inte om ifall förslagen är bra eller inte.

Men jag har inte sett många borgerliga bloggare ondgöra sig över Folkpartiets förslag, varken nu eller tidigare och det ger ett starkt sken av inkonsekvens som i och för sig inte förvånar mig.

1. Du förutsätter att borgerliga bloggare komemr kritisera detta bara för att det är ett sossaeförslag. Det återstår att se, det kan du inte förutsätta.

2. Du hävdar att du inte har sett börgerliga bloggare kritisera fokpartiets förslag. Du har du blundat rätt hårt. Jag länkar till fyra i inlägget, och jag har också för mig att jag har sett Björn (bloggen bent) kritisera det, bara som exempel. Jag kan inte komma på nån som faktiskt uttryckligen stödjer språkkravet, men det finns säkert också.

Nej, Stefan. Plusjobben "fungerar" inte alls, annat än som ett sätt att förbättra statistiken.

Stefan sa...

"För all del, jag vet att rasister i allmänhet är korkade, men det finns väl gränser."
Ja, korkade är dom. Så korkade att dom till och med kan tänka sig att rösta på Fp om det ser ut som om det partiet vill begränsa invandringen och införa tester som kan leda till färre invandrare.

SD väljarna borträknade eftersom dom så klart håller sig till sist.

Jag tror att det vi såg i Fp:s uppgång förra valet har sin förklaring i en utbredd vardagsrasism. Att få fram detta i väljarundersökningar är nära nog omöjligt eftersom väljarna givetvis inte stoltserar med sådana åsikter.

Återigen är vi i ett läge där dina åsikter står mot någon annans och vis av erfarenhet från dina debatter så vet jag att detta skulle kunna hålla på i evigheter.

Jag måste dock ställa en fråga: Varför fegar du med att berätta om du tycker att förslaget är bra eller inte? Det är i högsta grad relevant tycker jag.

"1. Du förutsätter att borgerliga bloggare komemr kritisera detta bara för att det är ett sossaeförslag. Det återstår att se, det kan du inte förutsätta.
Jo, Lennart, Jag kan förutsätta det. Så förutsägbara är nämligen borgerliga bloggare och har varit så länge jag vistats i bloggosfären.

"2. Du hävdar att du inte har sett börgerliga bloggare kritisera fokpartiets förslag. Du har du blundat rätt hårt."

Nej, jag skrev: "Men jag har inte sett många borgerliga bloggare ondgöra sig över Folkpartiets förslag, varken nu eller tidigare"

Hur kan du missa skillnaderna i dessa två stycken, du dom älskar att vränga ord och meningar ut och in?

"Nej, Stefan. Plusjobben "fungerar" inte alls, annat än som ett sätt att förbättra statistiken."
Jasså? Har du överhuvudtaget talat med någon som har ett plusjobb? Om du vill så plockar jag gärna fram ett citat som skrevs i en annan blogg.

Stefan sa...

Tillägg angående plusjobben: I "fungerar" kan man även läsa in att de är i drift. Till skillnad från centerns urbota korkade slavkontrakt som nu är skrotat. Tack och lov!

Lennart Regebro sa...

Ah, det förekommer alltså en vardagsrasism som är omöjlig att mäta. Det går alltså inte att säga vem som är vardagsrasister elelr vad som tycker.

Men ändå så tycks du veta att dom nu helt plötsligt röstar på folkpartiet. Hur vet du det?

Varför fegar du med att berätta om du tycker att förslaget är bra eller inte?

Jag fegar inte, Jag håller mig till en sak i taget. Jag har efter mycket debatterande lärt mig att det är oerhört viktigt att hålla sig till ämnet. Trots detta blev jag nyligen i en kommentar här anklagad för att hela tiden byta ämne, så nu anstränger jag mig ännu hårdare får att ta en sak i taget, och utreda den till klart.

Och det här handlar om ifall sossarna tänker hyckla eller inte. Och om sossar INTE tänker hyckla, så måste dom sossar (dvs dom flesta) som anklagade fp för att "fiska i grumligt vatten" eller dra till sig "vardagsrasister", som ju du gör ovan, också anklaga sap för samma saker, nu när dom lägger mycket liknande förslag med krav på invandrare.

Hur kan du missa skillnaderna i dessa två stycken, du dom älskar att vränga ord och meningar ut och in?

Jadu, jag vet inte hur jag kan missa det. Men jag läser igen, och jag ser faktiskt bara en skillnad. Jag använder ordet "kritisera" du använde ordet "ondgöra sig". Menar du att "ondgöra sig" inte är en form av kritik, eller hur tänker du nu?

Men åter till ämnet. Du "ondgör" dig över fps politik här i kommentarerna. När komemr liknande kritik från dig när det gäller S-förslagen?

Tobias Struck sa...

Lennart. Kan det bli mer genomskinligt? Efter att ha hoppats på att få valmarginalen på sin sida genom fjäsk för muslimer och bidragstagare, så inser den socialdemokratiska partitoppen att det kommer att bli seger för Alliansen.

De kastar ut en vink om att de minsann inte kommer att vara mjuka mot de immigranter, som är ointresserade av assimilering till samhället. Och du tror att detta är en flirt med "rasistiska krafter"?

Vad har du för nedlåtande idé om genomsnittssvensken - att han är en lobotomerad militaria-nostalgiker i kamouflage-kläder?

Genomsnittsbloggaren vekar emellertid vara en välnärd husägare med en liten tax i knäet och en god kopp te brevid sig. Idissla gärna åsikter om "rasistiska krafter" och annat skitsnack.

Sverige har tröttnat på att vara ett ockuperat vägmotell. Om värdens principer inte respekteras, så är det ingen nation längre - då är det en belägring.

Jonas Morian sa...

"vanligen pålitlige Jonas Morian" kommenterar saken här.

Lennart Regebro sa...

Du säger att Folkpartiet "klafsar i grumliga vatten", men när socialdemokraterna lägger liknande förslag så säger du att "Personligen tycker jag att förslaget verkar rimligt".

Det tycker inte jag är vidare konsekvent, faktiskt. Jag hade väntat mig mer ryggrad från dig. Eller du kanske blir mer partibunden när det är val på gång? :)

Björn sa...

Jag kan vara konsekvent om du vill. Fp:s språkkravsförslag är bara meningslös symbolpolitik där symbolen inte kommer att ha någon större effekt därför att folk fortfarande kan komma hit, få uppehållstillstånd, bosätta sig i Tensta eller Rosengård. Det är med andra ord ett korkat förslag som dels förvärrar Fp:s taktiska läge, och som dels öppnar partiet för sån kritik som tidigare (och framgent!?) kommit från bl.a. S. ;)

Socialdemokraternas är värre därför att det villkorar existensen för nyanlända invandrare, medan Fp:s förslag bara villkorar medborgarskapet.

Stefan sa...

Lennart: Läs igen (Jag fetar för tydlighetens skull) ""Men jag har inte sett många borgerliga bloggare ondgöra sig över Folkpartiets förslag, varken nu eller tidigare"

Du skrev att jag hävdade att jag inte hade sett det alls och fortsätter med att jag måste ha blundat.

Hur fasiken mäter man vardagsrasism? Kan du berätta det för mig? Jag är hyfsat säker på att det ändå gjordes undersökningar i det ämnet efter Fp:s kraftiga uppgång. Däremot har jag ingen länk att visa upp och får väl stå mitt kast på den punkten.

Det kommer ingen mer kritik från mig angående S-förslagen än det jag redan har skrivit i min blogg.
Det finns bara en likhet mellan Fp:s och S förslag och det är att de båda handlar om invandring.

Björn: Har du inte förstått ännu att förslaget inte alls villkorar existensen? Hur många måste påpeka det innan du släpper det tarvliga argumentet?

Jonas Morian sa...

Lennart, läs gärna också fortsättningen där jag ifrågasätter tajmingen och motiven bakom förslaget. Samt meningen därefter där jag kraftigt ifrågasätter idén om obligatoriska hiv-test endast för asylsökande. Jag tror nog att jag är hyfsat konsekvent i de här frågorna.

Lennart Regebro sa...

Stefan: Fair enough. Fast jag anser ändå att du har blundat rätt hårt. Jag har sett minst lika många borgerliga bloggare som jag har sett vänsterbloggare ondgöra sig. Frågan är nu om sosse-bloggarna kommer vara konsekventa och fördöma sossarnas förslag lika hårt dom folkpartiets.

Jag är hyfsat säker på att det ändå gjordes undersökningar i det ämnet efter Fp:s kraftiga uppgång.

Jag har också för mig detta, och jag tycker nog att jag borde ha reagerat om det faktiskt visade att det var rasister som röstade på fp.

Hur man mäter "vardagsrasism"? Ja, du, det får väl du tala om, det var du som tog upp saken. Om du int vet hur du mäter det, så kan du inte uttala dig om frågan. Så enkelt är det.

Det finns bara en likhet mellan Fp:s och S förslag och det är att de båda handlar om invandring.

Är, fjanta dig inte. Folkpartiet vill att invandrare skall bli bättre på svenska, och sätter svenskakunskaper som ett medborgarskapskrav. Sossarna vill att invandrarna skall bli bättre på svenska och sätter svenska-studier som ett krav för att man skall få ett bidrag.

Kan du ärligen hävda att dessa två förslag inte har NÅGRA likheter utom ordet "invandrare"?

Jag håller med om att RESTEN av förslagen inte är lika. Folkpartiet vill öka invandringen, sossarna bara ställer krav på invandrarna.

Om det är "grumligt" eller "rasistiskt" att ställa krav på invandrare, så är sossarnas förslag mycket mer rasistiska än folkpartiets.

Jonas: Jag tycker inte du är konsekvent, när du anklagar folkpatiets betydligt mer invandringsvänliga politik, för att "klafsa i grumiga vatten" medans all din kritik mot sossarnas politik är att tajmingen är konstig. Hur exakt är det konsekvent?

Skall folkpartiets politik brunmålas och fördömas med känslomässigt trams om grumlighet, så skall rimligen även sossarnas fördömas.

Björn: Tack. Du har rätt, det är konsekvent.

Björn sa...

Jag är f.övr. inte alls så säker på att det var språkkravet som gav Fp massa röster i förra valet, och tror nog mera på att det var på grund av att M gjorde ett riktigt katastrofval.

Fast det är bara en troviss fundering. Jag har inga belägg för den saken. Men, som du säger, rassarna skulle inte söka sig till fp som vill öka invandringen om de inte var korkade. Vilket de ju iofs är.

Och vad kan det då finnas för andra skäl att Fp gick så mycket framåt? Hmmm. M gick mycket kraftigt bakåt. Eureka.

Jonas Morian sa...

Lennart, folkpartiet skrev i sin integrationsmotion förra året bland annat:

"Sverige befinner sig farligt nära den punkt då de etniska och sociala konflikterna kan urarta i öppna kravaller och andra ytterst tragiska händelser. Ett bevis på detta är det upplopp som skedde i Ronna, Södertälje, tidigare i september i år då polisstationen besköts med tunga vapen."

Det var dessa formuleringar jag avsåg med mitt ordval "grumliga vatten". För de flesta ger nog ordet "upplopp" andra associationer än det som hände i Ronna, när två idioter besköt en polisstation. Man bör vara försiktig med orden, i synnerhet i så viktiga dokument som riksdagsmotioner. Och min misstanke om att ordvalet i det här sammanhanget var både genomtänkt och avsiktligt, kvarstår tyvärr.

Lennart Regebro sa...

Björn: Jo, precis folkpartiet tog röster främst från M, och det gjorde man för att man fick mycket mediauppmärksamhet. Sossarna la mycket krut på att argumentera mot fp i slutet på valrörelsen, och folkpartiet gick i försvar på det med liberala ställningstaganden.

Jonas: Du skrev "Klafsar vidare". Det innebär att du anser att dom har klasfat omkring där redan innan den formuleringen, så det kan du inte skylla det på.

Men visst, du har ändå varit förhållandevis rättvis mot fps integrationspolitik om man jämför med andra. Man kan kanske betrakta förmuleringen i det aktuella inlägget som ett tramp i klaveret från din sida?

Jonas Morian sa...

Klafs, klavertramp - whatever...

Tobias Struck sa...

Allihopa. Att socialdemokraterna fiskar röster med samma bete som Folkpartiet är väl uppenbart. Men jag stör mig från djupet av min själ på er förnäma, egentillräckliga vekhet. Den gör er uppenbarligen blinda för att socialdemokraternas "integration" bara var ett försök att skapa en ny väljarkår: Efter att "arbetarklassen" hade fått tillräckligt bra köpkraft för att vilja VARIERA sina liv, så fanns det ju inte tillräckligt med människor som ville rösta med röven. Så då fick helt enkelt strategerna hitta en ny grupp att göra statligt beroende: Stora statliga lån lämnas till immigranter från den fattiga världen, som snart inser att deras bidrag är större än det som skulle bli kvar av en lön, om de började arbeta och betala av lånen. Vips, så har en ny röst på Storebror skapats. Att "de nya svenskarna" oftast kommer från underutvecklade patriarkala kulturer i förhållande till den liberala statens utveckling de senaste 200 åren, det fattade INGEN. Nu har vi alla problemet med de stora klangemenskaperna (på grund av anhöriginvandringen) där kvinnor och barn "skyddas" från liberalisering av både kulturens vuxna män och mesiga nollor, så kallade "humanister", som bryr sig mer om sin egen frökenaktiga förnämlighet än medborgarnas lika rätt till frihet. Ni tror att jag är smygrasist. Det är jag inte. Ni tror att jag har en smygagenda. Det har jag inte. Jag har den moderna gnosis (sju rena sefiroth). Ni lapar saven från det hemliga träd, som hela er civilisation har vuxit ut ur som en gren. Men om ni får kalla er "antirasister", så kapar ni villigt grenen, som vi sitter på. Det går inte att assimilera patriarkala klaner till de sju rena sefiroth. Individer från olika etniciteter? Javisst. Men gettona måste splittras, staten måste bemöta det patrairkala våldet med en järnhand och ni - ni måste lära er att tänka djupare innan ni öppnar lipsylundren.

Johan Eriksson sa...

En spekulation är ju att fp fick många väljare från m pga valstugereportaget. Dessa skulle isf inte gärna ha röstat på fp av rasistiska skäl.

Magnus Andersson sa...

Mycket rättmätiga krav på att S förslag behandlas med samma måttstock inom S som FP:s dito, vilket ju knappast görs men som man knappast heller kan förvänta sig ska göras (tror inte heller att moderater skulle vara så rättvisa i ett liknande läge; typ bevara AMS ;-). Men mycket bra att belysa detta! Det har ju varit en prestigefråga när sossar klankat på folkpartiet!

Jag tänker även på en annan och kanske viktigare aspekt ur demokratisk synpunkt, nämligen hur MEDIA kommer att behandla sossarnas nya linje. De kommer nog att vara i stort sett tysta, men folkpartister hinner knappt ens andas in innan de ska formulera ordet "krav" innan de har full artellerield på sig. (Detta tror jag i alla fall gäller Public Service, SR/SVT/TV4)

Ehum. Detta var ju inte objektiv beskrivning och kan väl därför inte tas vidare till diskussion, men jag skulle bli enormt förvånad om journalisterna ens det minsta fokuserar kritiskt på S förändring i slutspurten inför valet. Jag skulle kunna slå vad om...


Tobias: Denna strategiska inmutning av invandrare som röstboskap, den åstadkom man väl även m h a läroböcker som glorifierar socialdemokratins roll? Ett partiskt innehåll i läromedel för invandrare togs ju upp för nåt halvår sen.

Lennart Regebro sa...

Visst är det så. Aftonbladet har haft artiklar där man hävdar att folkpartiet är det nya demokrati. Exressen har nyligen skrivit "Känslan av att folkpartiet försökte flirta med främlingsfientliga strömningar var svår att skaka av sig."

Och vad säger man om sossarnas förslag? Mest ingenting. Expressen citerar Anders Johansson när han säger att sossarna "delvis spelar invandrarkortet" och "ger budskapet att socialdemokraterna vill skärpa kraven som ställs på dem som kommer hit." Det var allt jag hittar. Inget snack om att flörta med främlingsfientliga krafter eller liknande.

Aftonbladet säger inte ett pip. Nej, du härde rätt. Dom NÄMNER vad jag se överhuvudtaget inte frågan. Total tystnad. Snacka om pinsamt.Här är en bra länk, för övrigt:
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/utskrift/0,3258,206840,00.html

Nå, skall Westerberg få sin ursäkt Göran?

Lennart Regebro sa...

Kertsin på motvallsbloggen har nu skrivit en artikel om frågan. Hon nämner inte sossarna, utan säger rena lögner som "den här gången är det folkpartiet som direkt och öppet leder kampanjen mot våra flyktingar och invandrare"

Det är för all del bara att vänta sig av Kerstin Berminge. Jag har inte vart inblandad i en enda debatt med henne där hennes argument inte är annat än lögner och rena fantasier skrivna i en aggresiv och hatisk ton. Hon är feminismens Ali Esbati.

Esbati har inte sagt pip i frågan heller för den delen. Båda bevisar därmed med högsta önskvärdhet att dom är ohederliga hycklare.

Krohnman sa...

Jag delar din kritik till fullo. Jag har dock varit lite off & med begränsad tillgång till dator den senaste veckan. Ska försökta gneta ihop något asap.

Kraxpelax sa...

Vaddå "flörtar"? Prolemet är ju att varje försök att argumentera eller komma med förslag i ena riktningen sytematiskt avfärdas med denna retorik fullständigt renons på egna sakskäl: debatten skall till varje pris hållas osakligt enkelriktad. För övrigt heter det inte "flörta med främlingsfientliga krafter. Det heter "fiska i fämlingsfientlighetens grumliga vatten". Regebro får ta och läsa på de korrekta flosklerna, annars kommer han aldrig någonvart i den egna karriären.

Lennart Regebro sa...

Vad du "pladdrar". Har du nån poäng förutom att hiva ur dig massa fjantiga personangrepp?