2006-08-29

Musikbranchen fattar äntligen galoppen

Universal Music har bestämt sig på att satsa på att låta folk ladda ner musik gratis och få in pengar på reklam istället. Med andra ord, äntligen har nån i musikbranchen fattat att det är dags att byta business model. Exakt till vad är det ingen som vet, men det märker vi.

Det här har jag sagt sedan i alla fall 2001. Musik kommer att bli gratis, det går inte att stoppa nedladdningarna. Det av dom stora bolag som först fattar hur man skall anpassa sig till detta är det som kommer ta över marknaden. Universal ligger bra till.


Kanske intressanta bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Karamell sa...

Det är ju ett steg på vägen och naturligtvis är det ju jättefint att jättarna undersöker andra sätt att få in stålar än att sälja dyra plastbitar eller DRM-förstörda digitallåtar. Men jag väntar med att hurra fram till den dag jag ser att det verkligen är en lösning att hänga i julgranen. Då ser vi ser även vad det innebär för de som industrin hela tiden försöker ge sken av att de beskyddar: artisterna. Jag är inte övertygad om att artisterna kommer få mycket till ersättning, om någon alls.

Lennart Regebro sa...

Jag svarade på Karamells blog.