2006-02-12

Men spring och trängs i hörnet om du måste!

Via Andreas Bergh hittade jag den här pärlan: Ett jolo som inte bara tycker det är kul att trängas, utan anser att det är trams att inte vilja trängas, och om man inte vill det så skall man flytta till Arvidsjaur. Fånigare argumentation har sällan skådats. Den här killen anser alltså att resten av Stockholms bilister skall ställa upp på att trängas bara för att han gillar det!?

Det är OK att du gillar att trängas, Tomas Idergard, men det är två saker du inte har fattat. För det första är bilköer inte trängsel, men väl en effekt av trängsel, och en dålig sådan. Och för det andra kan du trängas hur mycket du vill, med andra kompisar som tycker det är kul att trängas. Ni kan tränga ihop er i ett hörn eller nåt. Varför inte bilda egen trängsel och trafikblockering på nån lämpligt tom parkeringsplats? Eller ta upp folkracing eller nåt, det verkar trångt.

Eller så kan du och din bil helt enkelt flytta till Manhattan, så kanske vi slipper dylika dumheter i SvD i fortsättningen.


3 kommentarer:

ClaesW sa...

Hahaha...

Du har så rätt. Min favoritmening är denna; "Trängsel i storstaden är ett tecken på rörlighet..". Jaså? Jag skulle nog vilja påstå att det är precis tvärtom.

Mr Brown sa...

Idergard gör det igen...kanske han till och med vill ha "trängselvinst" i stället för trängelskatt? Ju mer man tar bilen innanför tullarna desto mer pengar får man. Tänk vilket härligt kul trängsel det skulle bli, och så skulle man tjäna en massa pengar på kuppen!

Mikael Ståldal sa...

Bra skrivet! Idergard är tämligen fånig i den artikeln. Han har rätt i att det hör storstaden till att det är mycket folk och rörelse, men det innebär inte att köer skulle vara något positivt. Jag har för övrigt inte märkt att Stockholms innerstad skulle ha blivit tom på varken folk eller bilar sen trängselskatten infördes.