2006-02-09

Skolan räddad. Kan vi rädda sjukvården också?

Miljöpartiet har drabbats av en plötslig klokhet och insett att det faktum att friskolereformen har fungerat bra gör att man skall sluta försöka motarbeta den. Så nu går dom hand i hand med dom borgerliga i frågan.
Tack miljöpartiet, kan vi göra samma sak med sjukvården nu?

Vi behöver mer samarbete över blockgränserna. Inget är så fantastiskt löjligt som när sossarna är emot ett förslag bara för att moderaterna är för det, eller tvärtom. Det är till och med löjligare än när sossarna är mot något enbart för att dom var mot det på 70-talet och inte vågar erkänna att dom hade fel.

För den delen: Brukade miljöpartiet vara mot friskolor? För isåfall har dom inte bara vågat bryta blockpolitiken, utan erkänt att dom hade fel, vilket onekligen hade varit en stor händelse i Svensk politisk historia. Det är väl lika stort som när Bengt Westerberg svarade "ja", "nej" eller "jag vet inte" på frågor istället för att börja svamla om nåt annat.

10 kommentarer:

Gruv.arb sa...

Nä, jag tror inte sosarna har något problem att erkänna sina fel, speciellt inte nu när högern har gjort helt om och erkännt att deras tidigare politik varit fel.

Lennart Regebro sa...

Sossarna erkänner kinte sina fel, så uppenbarligen har dom problem med det. Att påstå att "högern" har gjort helt om är ju inte heller sant. Moderaterna har börjat använda en annan retorik, det är allt.

Gruv.arb sa...

Tack för upplysningen. Jag hade annars börjat fundera om inte en arbetare kan börja rösta på nya högern, men som du sa är det samma gamla Höger i ny förpackning.

Lennart Regebro sa...

Det finns ingen "höger" så du kan inte rösta på den. Om du kan rsta på ett borgerligt parti beror enbart på vad du värderar mest: Bra retorik eller bra politik.

Gruv.avb sa...

Jag väljer bra politik före bra retorik. Då du säger att det är samma politik som förut men i ny förpackning är svaret självklart givet.
Men då kanske du kan svara på varför Högern ändrade sin retorik.
Var den inte bra förut eller vill man lura väljarna med fagert tal?

Lennart Regebro sa...

En sista gång eftersom du inte fattar: Det finns inget parti som heter "högern". Du menar "Moderaterna". OK? Moderaterna har ändrat sin retorik så att man nu betonar det som är gemensamt med sossarna istället för att betona det som skiljer dom åt, för att motarbeta den mytbildning som vänstern bygger upp om dom. Dom enda som luras är alltså som vanligt sossarna.

Gruv.avb sa...

Jasså, du menar att dom skall låta som om dom vore sossar fast dom inte är det, och det är vänsterns fel att högern måste mörka sin politik.
Om det är så att högern för att få röster måste mörka sin politik och "spela sosse" och tala om det som förenar istället för att profilera sig och sin politik, så mäste man fråga sig om det kanske är fel på politiken när den inte klarar av att visas upp som den är.

Lennart Regebro sa...

Nej, jag menade det jag skrev, förstår du. Om du vill diskutera så får du göra det seriöst. Och det inkluderar att sluta kalla moderaterna "högern".

Gruv.arb sa...

Tja, en gång i tiden kallades en städare för städare tills någon kom på att kalla dom lokalvårdare.
Samma jobb nytt namn.
En gång hette Högern höger tills någon kom på att kalla dom Moderater.
Samma politik nytt namn.
Vad jag förstår av vad du har framfört så vill Moderaterna(Högern) framstå som sossar.
Ny retorik samma gamla politik.
Varför rösta på en kopia när det finns ett orginal.

Lennart Regebro sa...

Vill du inte diskutera seriöst så behöver du inte skriva nåt alls. Tack.