2006-02-13

Vad är skillnaden mellan Dick Cheney och en C-programmerare

En C-programmerare skjuter sig själv i foten.

Vad säger man när Dick Cheney skjuter en advokat? Tillfällig sinnesklarhet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra rubik, explosivt skratt, kul bild, bra till jävligt bra humor.

Du är kul, du har humor, det är bra.

Hur öppen är du för att låta bästa argument vinna? (Är det samma sak som hur villig är du att överge dina argument och övertaga mina argument?) Frågan är hur villiga är vi människor att lyssna på andras argument och därefter välja den mest rationella lösningen på problemet.

Jag undertecknar numera alla mina yttrande med Anonym. Främst på grund av att Sveriges regering inte kan garantera min säkerhet och att jag saknar polisskydd hela dygnet och om jag yttrar någonting som inte är politiskt korrekt så riskar jag att bli olagligen förtryckt av regeringen eller säkerhetspolisen och tvingas förlora min yttrandefrihet som är en laglig konstitutionell rättighet. Det har hänt i Sverige. Utrikes ministern och säkerhetspolisens chef utövade inflytande på chefen för internet providern till ett mindre politiskt partis hemsida som publiserat en kopia av mohammed från Jyllans Posten.

Fördelen med att vara anonym är att det är bara argumenten som vinner och inte en persons namn och titel samt position som avgör, utan enbart argumenten. Här vet ingen om att du heter Jan Guillou och är journalist, författare, konstnär, politiker, advokat, ekonom, etc och det spelar ingen roll vad du heter eftersom det är vilka argument som du lyckas presetera som är avgörande.

Anonym sa...

Per Ahlmark delar gärna upp världen i folk som är för demokrati och mot demokrati. Detta är ett genomgående tema i hans böcker, och den senaste heter till och med "Det är demokratin, dumbom". Han har inte direkt fel, men det blir svårt att med den synen förstå dom som kallar sig demokrater och kommunister samtidigt. Ljuger dom verkligen? Dom är rätt många...

Jag tror att Per Ahlmark överförenklar. Det gör väl alla iofs, nån påstod att man behöver 11 dimensioner för att inte överförenkla den politiska skalan. Och vad vet jag, det kanske är en förenkling det med. Men jag tror att Per Ahlmarks uppdelning riskerar att bara framstå som dogmatiskt, och inte användbar.

Per Ahlmark och Herbert Tingsten gör skillnad mellan demokrati och diktatur. Det är den enkla och viktiga skillanden. Per Ahlmark är för liv, frihet, demokrati och emot död, förtryck , diktatur. Först demokrati och sedan väljer folket en konservativa- eller en liberal- eller en social- demkratiskt regeringen. Betänk hur många svenska diktatur kramare som Per Ahlmark avsöljat och vilket stort inflytande social demokratin och vänstern haft de senaste 75 åren, 65 år med social demokratiska regeringar, som vägrar ge upp utnämningsrätten och har partikamrater på överallt i samhället och samtidigt betalar bidrag till en stor del av befolkningen som blir goda socialdemokrater.

Lennart Regebro sa...

"Hur öppen är du för att låta bästa argument vinna?"

Inte bara öppen, utan det är själva grundprincipen för all seriös diskussion.

Resten av dina inlägg har ju inget med saken att göra, och är mest svammel (utom den stora biten du har snott från mig, utan citatmarkering) så jag ignorerar det.

Patrik sa...

Here is a pointer->real programmers uses C++

Lennart Regebro sa...

Pekare är för mesar.

Mikael Carpelan sa...

Tja Lennart!

Kul att se dig igen, även om det inte är helt på riktigt!

Whittman är för övrigt den förste på drygt 200 år som blir skjuten av en sittande vicepresident. Det förra offret var Alexander Hamilton som blev skjuten av Aaron Burr, Jeffersons vice, i en duell. Burr sköt även Hamiltons son i en duell. Om han överträffar Cheney i allmän blodtörst är väl däremot inte helt klarlagt.

Lev väl!

Lennart Regebro sa...

Hej Micke! Long time no see!

Cheney får väl utlopp för sin blodtörst genom att kriga, får man anta. :)

Egon Motwhalls sa...

Lennart Regebro said...
Pekare är för mesar.

Fel, det är referenser som är för mesar, lixsom objektfixerad programmering eller va f-n det nu heter.

Riktiga män patchar binärkod ...

Lennart Regebro sa...

Jojo, och riktiga män använder bara flinta. :)