2006-02-01

Toppkandidaternas jury: Också mest vänster.

Som jag har skrivit om tidigare, så försökte SVT stoppa in nästan enbart vänsterfolk i sin "doku"-såpa "Toppkandidaterna". Man spelar in det på ett vänstercafé, inför vänsterpublik. Och gissa vad? Ja, juryn är också mest vänster. OK, nu är juryn fem personer, så att få dom 50/50 är kanske svårt, men ändå. Måste allt luta till vänster hela tiden?

Lotta Gröning är aktiv socialdemokrat och Hanna Zetterberg Struwe har varit riksdagsledamot för vänsterpartiet. Christer Sturmark brukade vara sosse, men är nu folkpartist, eftersom han vill satsa på en IT-skola, så han är väl mitten då. Speciellt liberal kan han ju inte vara om hav väljer parti helt efter en icke-ideologisk fråga. Dominika Peczynski är både supersnygg och skitsmart, ety hon har sagt att hon röstar på folkpartiet. Zanyar Adami är ingenting, verkar det som (jo, han är cool, men det är inte ideologi).

Med andra ord: En klart borgerlig, två klara socialister, och två som är ingenting. Är vi förvånade? Nä.

För alldeles för många är sedan år sedan var den en hetsig debatt inom LUF om man skulle ha kvar SVT eller inte. Jag tyckte det verkade vettigast att ha public-service TVn i en egen kanal, andra menade att dom kunde köpa tid i andra kanaler. Gissa vad? Jag har ändrat åsikt. Lägg ner SVT. Helt. Vi skall inte ha nån jävla public service TV om dom skall hålla på såhär.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå? Två folkpartister, en sosse, en vänsterpartist och en ingenting?

Det blir tre mitten, en vänster och en ingenting? Så farligt är det ju inte.


Och se på deltagarna:
En liberal.
En konservativ trädkramare.
En militärtokig brat från djursholm.
En basketspelare.
En socialism.nu-marxist
En som vill jobba mot ungdomsarbetslösheten.


Summa summarum:
3 höger.
1 extremvänster.
2 som inte tagit ställning men som känns något mer vänster.

Om något så är det ju högern som har övervikt, men så farligt är det ändå inte.

Lennart Regebro sa...

Jo, om man definierar "mitten" så den omfattar allt, ja, då blir alla mitten. Men om man har en lite mindre puckad definition, så är det en borgerlig mot två socialister. Om man sedan tar med det faktum att socialisterna är partiaktiva och liberalen inte är det...

Och ja, "basketspelare" det är ju en ideologi...

Teysir: Har vart medlem i SSU.
Petter: Apvänster.
Parasto: Vill minska arbetslösheten genom mera bidrag, och pratar rättvisa och solidaritet, men inte frihet; vänster.
Michael: Så toksossig att han blev sparkad.

Hannes: Obestämbar.

Klara: Tydligen vänsterliberal feminist.
David: Diffust borgerlig, instoppad i panik efter att Michael blev utsparkad.

Detta tycker du är övervikt för högern? Är du betalad av SVT eller?

Magnus Andersson sa...

Jag hittade en i alla fall något politisk text av Gringo-redaktören Zanyar Adami, nämligen denna där han anser att det saknas visioner i dag till skillnad mot de Palme hade samt att folkhemmet och dess välfärd var något bra (som man får intryck av att han anser borde ha försvarats/räddats).

(Artikelns budskap är att invandrare - "blattar" - som integreras ska göra Sverige till nummer ett igen; jag är inte imponerad av det som Lösningen, även om jag vill integrera invandrare; problemen är ju andra och så många -- skatter, rigid anställningslagstiftning mm -- och av sådant slag att de i hög grad även bidrar till att just invandrare stängs ute :-( . )

Magnus Andersson sa...

Fast generellt så ser jag frågan om politisk slagsida lite löjlig i ett programmet som är en sandlåda.

Okej, om proffsutbildade SSU:aren fått leka sandlådeleken hade det varit emot sandlådelekens regler.

Men det finns mycket större och viktigare saker här i världen än en tramsig TV-såpa? Jag byter gärna bort hela juryn och alla deltagare mot 100% osjälvständiga SSU:are eller en dito andel militanta stenkastare (_det_ hade kunnat bli en obskyr lekstuga) mot en objektiv samhällsjournalistik i SR, SVT och TV4 samt en åtföljande utveckling av insikt hos allmänheten rörande socialdemokratisk politiks faktiska skadlighet för landet (vilket iofs bara är en del i en den internationella politiska utvecklingen, men rörande Sveriges politiska utveckling är jag - och är det ju tillåtet - nationalist; du bor väl förresten i Frankrike, så det hedrar dig faktiskt att du kämpar för medieinslag i Sverige! Oegennyttig kamp ger hos mig goda vibbar av respekt).

Lennart Regebro sa...

Att sätta fem galna stenkastare mot en objektiv reporter hade nog om inte annat blivit bra TV. :) Om det kan upplysa svenska folket om hur vridet vänstertänket är vet jag inte. Jag tvivlar på att det går att "upplysa" om det, man måste inse. Så det enda vi kan kämpa för är iaf neutralitet i media.

Anonym sa...

Är du kanske lite sur för att inte du får vara en toppkandidat?
-"Om inte jag får vara med och leka så är dom andra dumma och då ska jag minsan sparka sönder deras sandslott!"

HiDe sa...

"blabla.. insikt hos allmänheten rörande socialdemokratisk politiks faktiska skadlighet för landet..[snip]"

Mjo, fy fan vilket hemskt land vi bor i. Total misär. Socialdemokraterna har verkligen totalmisslyckats de senaste 70 åren (!) de i princip styrt oavbrutet.

Befolkningen som gång på gång väljer in socialdemokraterna måste ju verkligen vara totalpuckad!?

Eller kan det vara så att Sverige är mer socialistiskt än ni vågar inse? ;)

Lennart Regebro sa...

Du är välkommen att fylla min blogg med oväsentligheter om du vill. Men du skall vet att du slipper.

Aaron sa...

Zanyar Adami är ju helt uppenbart vänstersosse eller möjligen miljöpartist om man nu ska envisas med partietiketter. Det väsentliga är att han tillhör samma politiskt korrekta, vänstervridna konsensusträsk som alla andra medvetna karriärister i ankdammens offentlighet. I USA, i tid & otid kritiserat för högervridna medier, är förlagan till Toppkandidaterna en avgjort mer spännande format där verkligt intressanta & disparata personer med olika åsikter möts. Utan att egentligen vilja hänfalla till den vanliga Sverige vs USA-dikotomin: även kommersiell amerikansk teve är bättre på mångfald.