2006-02-02

Jag startar parti!

Det här valets trend är utan tvekan att starta nya partier. Senaste tillskottet är Vänsterdemokraterna, vars politiska programs första konkreta påstående är att USA är ett hot. Resten är en blanding av flum, fluff och fina motsägelser som att marknadskrafterna skall tyglas och man skall ha frihandel.

Jag kan slänga ihop ett program som är bättre än så på två minuter, så nu startar jag också ett part: Lennartpartiet. Partiet har två mål: 1. Få Piratpartiet att framstå som seriöst. 2. Införa kungaval. 3. Förbjuda att ha töntar i TV-reklam som heter Lennart. Jag är trött på att namnet dras i tönt-smutsen. OK, det var 3 mål, för det är för lite Monty Python i TV. Tre mål: Framställa Piratpartiet som seriöst, Införa kungaval, Förbjuda tönt-Lennart i TV-reklam, mer Monthy Python i TV.

16 kommentarer:

Jörgen Modin sa...

2. Införa kungaval.

Med den punkten är det ju omöjligt att vara mer oseriös än Piratpartiet.

Oscar Löfroth sa...

" Mera Monty Python ", du har redan vunnit min röst.
/Oscar

Ps! What have the romans ever done för us?

Paul Valö sa...

Din valslogan är ju given: "Det här är Lennart"

Lennart Regebro sa...

Jörgen: Nej, men den får mig att FRAMSTÅ som mer oseriös, eftersom ingen tar detta utmärkta förslag allvarligt.

Oscar: Inget alls! Faktiskt. :)

Paul: Jag kan se affichen framför mig. Jag behöver tantkläder och handväska.

Svåger sa...

Vem gav oss romerska rätten? Vem gav oss kristendom?

Lennart Regebro sa...

Den romerska rätten infördes i slutet på det bysantinska riket, och kom väl till Sverige via Fransmännen på 1700-talet i och med införande av Sveriges Rikes Lag, då man därmed avsaffade dom gamla traditionella landskapslagarna som förmodligen har sitt urspung i germanska stamtraditioner från tidig järnålder. Kristendomen uppfanns av Paulus och kom till Sverige runt år 1000.

Så på A svarar jag "Fredrik I" och B "Olof Skötkonung".

Thorvald sa...

Om du modifierar ditt förslag lite så har du min röst också.

Som det är nu är det inte tillräckligt demokratiskt

Svåger sa...

Jaså du menar direkt av romarna. Ja då blir det ju lite svårt eftersom varken du eller jag eller någon svensk fanns samtidigt med romarna.

Men romerskrätt och kristendom är ju något vi troligen inte hade haft utan romarna. Om man väljer att se saker på det nasala sättet kan vi nog börja räkna upp en helt del fler saker sig kan tacka romarna för.

Fast det är klart, du är ju postkolonialt nyfrälst ;-)

HiDe sa...

Förstår inte riktigt vad du tycker är fel med Vänsterdemokraterna? Okej att du inte delar deras åsikter.. men vad är fel med att starta ett parti när man anser att ens ideologiska banor inte representeras av de existerande partierna? Detta verkar ju mycket mer seriöst än t.ex. enfrågepartiet Piratpartiet.

Blandningen mellan socialism och liberalism tycker jag dessutom verkar vara mycket intressant.

Lennart Regebro sa...

Thorvald: Tja, att låta politiken bestämmas av SCB är onekligen en ny och högst oseriös syn på politik så jag förstår att du tycker det passar.

Svåger: Om du menar ursprungligen är ju svaret "jesus" och "Bysantium" så det blev inte romarna ändå. Sorry. Romarna gav oss betong, men det glömde vi bort.

Hide: Jag tycker inte dte är fel att starta parti. Jag tycker deras förslag på program är kass.

Patrik sa...

Jesus kan knappats hävdas ha skapat kristendomen utan ditt första svar, Paulus, var mer rätt.

Lennart Regebro sa...

Jag skulle bara se om ni hängde med. ;)

Lennart Regebro sa...

Jag anser nog att han skapade den, jag. Jesus hade iaf inget med saken att göra.

Svåger sa...

Paulus skapade inte kristendomen, men han populariserade den. Bland annat genom att göra den tillgänglig för icke-judar. Paulus var också en romers medborgare. Så två fel där ;-)

Anonym sa...

Skriver precis på listan för att möjliggöra vansterdemokraternas medverkan i riksdagsvalet, och uppmanar alla som vill ha en ny regering att följa mitt exempel; om miljöpartiets och vänsterpartiets sympatisörer delas på tre partier ökar chansen att åtminstone ett av dom kommer under 4%-spärren...

Lennart Regebro sa...

Bra poäng. Själv tror jag inte dom har en chans att ta dom 2-3% som vänstern behöver tappa för att ramla under 4% spärren, men försöka duger.