2006-09-16

Ett sista valryck: Sossarnas hat-propaganda

Man sjunger sånger, och tecknar serier, ritar vad som påstås vara karikatyrer och skickar lögnmejl. Esbati försöker upprepade gånger hävda att liberalismen blir fascistisk medelst guilt-by-hallucination, Pelaseyed hävdar att alla invandrare som inte är vänsterpartister är alibin (är inte det egentligen ett rätt rasistiskt synsätt?). Jonas Lind hävdar helt perverst att valet handlar om demokrati, och att om alliansen vinner kommer demokratin att krossas.

Man kan bara gapa över alla hemskheter som tillskrivs borgerligeheten. Jag börjar misstänka att sossar på fullt allvar tror att borgerliga äter barn! Man tycker uppenbarligen att detta är saklig och vettig debatt. Det här får ju annars andra mer välkända smutskastarbloggar att se rätt tama ut i sammanhanget. Deras enda argument brukar ju inte vara värre än att kalla Reinfeldt för pajas eller snorvalp, och helt friskt hitta på självmotsägelser där inga finns eller guilt-by-association,

Jag undrar när det här egentligen blev så? När börjar sossarna använda sig mer av hatpropaganda än argument? Vi kan ialla fall konstatera att redan med Olof Palme var den här typen av rena lögner och påhopp vanliga argument:

"Hälsa honom [Ulf Adelsohn] att den svenska utrikespolitiken inte är några pajaskonster. Det är inte hä hä och hep hep."

"Jag vill påstå att moderaterna är en säkerhetsrisk för den svenska säkerhetspolitiken."

"Det betyder att man måste säga att ett borgerligt regeringsskifte skulle innebära en förändring av Sveriges utrikespolitik. Och enligt min mening en allvarlig fara för Sveriges fred."

Det kan också vara värt att fråga sig var den borgeliga motsvarigheten till rent hallicunatoriska smutskastarbloggar som "Krigskrönikan" och den nya "Självantändning" finns. Jag har inte sett några. Finns det motsvarande bloggar på högersidan? Eller är denna typ av sinnesförvirrade bloggar ett vänsterreservat, och isåfall varför?

Med detta i åtanke blir hur som helst den här artikeln rätt patetisk.


Kanske intressanta bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

Kjell@ocw.nu sa...

Snyggt Regebro
Du lyckades hitta en blogg hos mig där jag var på extremt dåligt humör när jag skrev.

Men att kalla mig för en smutskastarbloggare är väl att ta i lite väl mycket, det gör inte ens Sven Otto Littorin som jag har den största respekt för, SOL har även framfört sådan för mig som bloggare och fullt ut accepterat mina slutsattser om Herr Reinfeldt, även om han anser att partiledaren bara utlämnad fakta på ett sätt som är fullt ok.

Den blogg som du länkar till behandlar Fredriks lögn om oss förtidspensionärer och avslutas med

"en något uppretad och ilsken KAS"

Att jag i min blogg ett flertal gånger skrivit att vi skall respektera och vörda landets statsminister på måndag även om han heter Fredrik Reinfeldt visar mer min åsikt om personen än de överdrifter som förekommer i hettan.

Förresten du är inte så dålig på invektiv själv :)

Vänligen Kjell
Att jag kallat Reinfeldt för lögnare står jag för

Lennart Regebro sa...

Nej, KAS, jag tycker inte det är att ta i. Du har bland annat kört en konsekvent smutskastarkampanj mot Reinfeldt, som är helt obalanderad.

Du har av någon för mig obegriplig anledning kört en kampanj mot företaget Sentor, som kallar massa öknamn.

Tidigare har du kört liknande kampanjer mot bland annat Johnny Munkhammar.

Väldigt många av dina inlägg går enbart ut på att kasta skit på personer. Så är det ju.

Du kanske är på extremt dåligt humor mest jämt när du skriver?

KAS sa...

Om du kallar politisk debatt där man avslöjar lögner och åsikter med hjälp av citat så ok då förstår vi varandra.

Att jag var satirisk mot seoch tror står jag för då dom gick ut i pressen och gissade på ett sätt som inte direkt var till fördel för de folkpartister som står under åtal. Jag tror personligen att dom gissat sig till lösenorden eller fått dom av någon och den åsikten står jag för. Jag tycker att den sk spionaffären är en storm i ett vattenglas som överdrivits av socialdemokraterna och som aldrig hade inträffat med ett uns av datasäkerhet.

Munkhammar och jag är på ganska god fot efter brevväxling och det var väl ett år sedan tror jag som jag skrev om honom och då som ett svar på vad han skrev till och om mig.

Men OK jag förstår vad du menar, och jag lovar Dig att jag kommer att acceptera resultatet av valet fullt ut och inte benämna en enda alliansare med invektiv de närmaste tre åren (men troligen Regebro slipper Ni KAS då) och inte sen heller om det i efterhand visar sig att dom varit ärliga i den här valrörelsen.

Vänligen Kjell

Lennart Regebro sa...

Det är skillnad på att å ena sidan påpeka faktafel eller avslöja en lögn och å andra sidan driva en lång kampanj där man i inlägg efter inlägg efter inlägg anklagar någon för att vara en lögnare.

Du har nu sagt att du står för både dina attacker mot Reinfeldt och mot Sentor. Ja, det är väl trevligt att du står för ditt smutskastande. Det gör det dock lite svårare att begripa varför du opponerar dig mot min artikel.

tim sa...

"Finns det motsvarande bloggar på högersidan?"

Någonsin hört talas om Alicio i Underlandet, Näringslivets Mediainstitut, eller sju dussin andra högerbloggar? (Anledningen till att det finns så många beror väl förmodligen på att den allra hårdaste nyliberala propagandan inte har någon plats i det offentliga samtalet - därför måste virrpannorna alla skaffa sig egna bloggar.)

Eller din egen blogg? Den passar, som jag ser det, utmärkt in här. Du är en fanatisk och smutskastande borgare.

kas sa...

Jag har avslöjat en lögn som Reinfeldt sagt om oss förtidspensionärer den har bekräftats av Reinfelds sekreterare Stefan EK om jag som bloggare nått ut till media vid min första blogg hade det inte blivit fler.

Sven Otto Littorin blev förbannad för att det fanns ett fel i mitt avslöjande att Reinfeldt Ljög mot det felet opponerade han sig vilket fick till följd att jag med en gång tog bort felet varpå SOL blev nöjd och tackade mig för att jag agerade snabbt. Att jag i den bloggposten avslöjat hans partiledare som lögnare opponerade han sig inte emot alls. Men att du av samma anledning skall kalla mig för sinnesförvirrad är på gränsen till till ett brott och det vet du.

Om du i denna bloggpost inte hade satt en stämpel sinnesförvirrad på mig så hade jag tagit dig på större alvar.

KAS

PS: eftersom jag erfarenhetsmässigt vet att mina argument inte går fram så får detta vara mitt sista ord om detta.

Lennart Regebro sa...

Tim: Driver du med mig? Har du överhuvudtaget läst nån av bloggarna jag nämnde; "Krigskrönikan" eller "Självantänding"?

KAS: Jaså, är det du som ligger bakom Krigskränikan eller Självantändning? Nähä, nä dåså, för det var DOM jag kallade sinnesförvirrade. Inte dig. Du kanske skall läsa vad jag skrev igen, lite noggrannare?

KAS sa...

Tack Regebro
Jag hade tydligen dålig läsförståelse och missade totalt detta, ber om ursäkt. Det andra för man väl försöka tåla.

KAS

LeoB sa...

Regebro: Jag är lite förvånad över att du nämner Olof Palme i det här sammanhanget. Var inte han utsatt för en hatkampanj från en del borgerligt håll?

Lennart Regebro sa...

Jo, och från citaten ovan så kanske du förstår varför.