2006-09-17

Svenskarna gör revolution!

Det var en spännande valvaka, men nu är det 177 mot 172 riksdagen. Ni vann. Ja, ni. Inte jag, för jag bor i Frankrike, och det här valresultatet påverkar inte mig alls. Det är du, som bor i Sverige som vann, oavsett vem du röstade på.

Och om du röstade på Alliansen, då har du hjälpt till med nåt stort. Det är det första gången i efterkrigstid som vi har en icke-socialdemokratisk regering utan att det är ekonomisk kris. Borgerliga partier har kallats in för att ta hand om Sverige när det är kris, men för första gången får Sverige chansen att pröva en vettig politik förankrad i verkligheten, och inte baserad på gamla klyschor, maktkonservatism och LOs mutor.

Det här är en politisk revolution. Om fyra år kommer Sverige ha lägre arbetslöshet, vi kommer ha bättre statsekonomi, och landet kommer kännas som att det går framåt, inte som att det står still. Och då kommer alliansen vinna ännu större, och revolutionen är klar. Då har den politiska kartan ritats om, och vi kan fokusera på vilket typ av vettig politik som skall föras, istället för att förklara för folk varför vi inte skall föra en skitpolitik.

Det här är en vändpunkt i svensk politik. The future's so bright, I gotta wear shades.


Kanske intressanta bloggar om:

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lackmustestet är väl att du sätter på solglasögonen och flyttar hem till Sverige?

Lennart Regebro sa...

Jadu, då är det mer än politiken som behöver ändras. Men med lite växthuseffekt, kankse. ;)

Peder sa...

Det är helt suveränt att Perssons pack har fått flyttorder. :-D

Jonas N sa...

Lennart,

Det är nu det riktigt hårda opinionsbildande arbetet måste börja.

Med (s)-styre var riktiga liberaler bara hojtande figurer som regeringen kunde peka på, och skrämmas med.

Med allians-styre behöver hela det borgerliga politiska etablissemangent bevakas och markeras och utsättas för solid bevakning, opinionsbildning och ev kritik från frihetligt håll.

Lennart Regebro sa...

Tja, vi har nog olika åsikter om vilka som är dom riktiga liberalerna. Men annars har du helt rätt. :-)

Magnus Andersson sa...

Vive la revoluti... eh, jag är ju konservativ, ju!?! :-o

Ett upplyftande inlägg Lennart, tack! Behövs lite terapi i ett sensommarglåmigt janteland.

Nils sa...

Om 4 år kommer arbetslösheten vara mycket lägre, ekonomin vara bra och Sverige ett land som det känns att det går framåt för, precis som du säger. Men jag är lite cynisk när det gäller att alliansen vinner igen på grund avv det var så bra. I sverige röstar nästan alla ideolgiskt, och som man tyvärr känner till är vi ett ganska så rött land. Jag tror inte att alliansen vann för att folk ville ha deras politik utan sanrare att man var missnöjd på sossarna.
Egentligen skiter jag i varför, huvudsaken är att vi vann och detta är det bästa som hade kunnat hända Sverige, jag hoppas hoppas bara att Sverige inser detta när det är dags för nästa val. Men som sagt jag är inte så optimistisk.