2006-09-25

Vi presenterar Sveriges nya regering!

En ny svensk regering har bildats. Av bloggare! Ja, det är ju inte en riktig regering, såklart, utan en så kallad skuggregering. Vi är åtta liberala bloggare som tillsammans skall presentera ett liberalt alternativ.

Men är inte Alliansen liberal då? Njae. Det finns tre halv-liberala partier och ett konservativt, och debatten i Sverige är dominerad av frågor om varför man inte vill höja bidragen och hur det kommer sig att man inte vill förbjuda folk att få bra vård. Därför tänker vi kritisera regeringen ur ett liberalt perspektiv, för att visa att sossarnas maktkonservativa floskler inte är det enda alternativet till en alliansregering. Det finns ett annat, bättre, liberalt alternativ.

Först kommer nu regeringsförklaringen. En regeringsförklaring är ett tal som Statsministern håller i riksdagen där han förklarar vilken politik som regeringen tänker föra. Bloggregeringen har inte suttit i förhandlingar om vilken politik vi tänker föra, utan varje minister får bestämma själv. Därför kommer under en vecka dom olika ministrarna presentera sin syn på hur man borde föra politiken på sitt område.

Förutom mig så består bloggregeringen av:

Andreas Bergh, välfärdsminister
Dennis Josefsson, finansminister
Jörgen Modin, utrikesminister
Johanna Nylander, justitieminister
Louise Persson, jämställdhets och utbildningsminister
Björn Pedersen, näringsminister
Mikael Ståldal, miljö och energiministerKanske intressanta bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Satans borgar SVIN !

Lennart Regebro sa...

Jävla kommunistpack!