2006-09-09

Sossarna lägger ihop två och två och får det till... noll!?

Nu skall vi se...

I slutet på Mars startade folkpartiet en site där man gissade vilka argument sossarna skulle använda sig av, och vilka löften dom skulle komma med. Mest baserat på vad dom brukar lova, men inte genomföra. Många av förutsägelserna om vallöften på sajten har uppfyllts nu under slutet av valrörelsen. Tydligen visste Folkpartiet redan i Mars om vad sossarna skulle lova i Augusti och September. Sossarnas reaktion på att folkpartiet i Mars avslöjade vallöften sossarna tänkte komma med i Augusti var... ingenting!?

Om folkpartiet fick den informationen från SAPnet, så måste ju sossarna rimligen ha känt till att dom tänkte lova detta. Men ändå verkar dom inte har reagerat över att Fp också kände till det.


Sossarna hävdade senare att dom under valrörelsen har blivit misstänksamma på folkpartiet eftersom Fp har lyckats göra utspel samtidigt som S. Denna misstänksamhet från sossarnas sida fick dom såklart att göra... ingenting!?

Sossarna försöker inte hålla utspelen mer hemliga, man talar inte om för folk att det finns spioner i leden, och mest viktigt av allt, man inte gjorde var att se till att alla bytte lösenord på SAPnet. Allt grundläggande saker att göra om organisationen läckler information. Men inte sossarna inte.


Sossarna hävdar nu i efterhand på fullt allvar att folkpartiet hade en website som avslöjade sossarnas politik fyra fem månade i förväg, och att folkpartiet var misstänkt bra på att tajma utspel. Och sossarna hävdar också på lika fullt allvar att detta på inget sätt fick sossarna att göra nånting. Man försökte inte stoppa läckorna, man fixade inte till säkerheten på SAPnet, man konfronterade inte folkpartisterna, man hintade inte om detta till media, man pratade inte med säkerhetsföretag, ingenting.

Det är inte rimligt. Ärligt talat alltså, det är helt enkelt inte möjligt att det kan ha gått till på detta viset. Det finns bara två möjligheter. Antingen är hela grejen en fälla, och man läckte lösenordet medvetet för att se om Fp plockade upp det. Eller så visste inte sossarna ett skit och hade inte minsta lilla misstanke förrän förra veckan, och ingenting på Fps valfeber-sajt är på nåt vis ett avslöjande av nån hemlighet.

Personligen lutar jag nog mer åt det senare. Man skall, som generell regel, inte skylla på elakhet det man kan skylla på dumhet. Folk är helt enkelt mycket dummare än folk tror. Socialdemokrater är på inget som helst sätt uteslutna från den regeln bara för att dom råkar ha makten.


Kanske intressanta bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det fåniga är även att bara 2 av de 30 förslag på politik som sossarna enligt Valfeber skulle föreslå verkligen föreslagts av sossarna.

Och då är det ändå 30 exempel på sossevalfläsk som är rätt troliga!

att media sen spinner på att dessa 2 av 30 möjliga träffar är evis på att folkpartiet med sajten Valfeber har fuskat, det säger nog mer om journalister än om folkpatiet.

Lennart Regebro sa...

Tja, jag har ju sagt vad jag tycker om svenska journalister i en tidigare artikel...

Anonym sa...

Jag minns att jag kollade in sajten valfeber.se ganska tidigt i våras. Jag fick uppfattningen att allt byggde på gissningar. Det är nämligen inte så svårt att gissa vilka utspel sossarna ska komma med. Mer AMS-åtgärder riktade till ungdomar kan man alltid chansa på. Det har sossarna alltid med.

Lennart Regebro sa...

Haha. Snygg drift med postmodernismen där, krax.

Anonym sa...

Tycker alla sossar som klagar skall läsa följande artikel Expressen: Så spionerade vi sossar på borgarna