2006-01-19

Bojkotta Toppkandidaterna!

SVTs dokusoppa fortsätter. Inte bara försökte SVTs "Toppkandidaterna" köra programmet med enbart en deltagare som var uttalat icke-vänster, och tre som var uttalat vänster, det visar sig nu att det skall spelas in på ett vänsterfik, Café Edenborg. Enligt DN på Stan så kännetecknas Café Edenborg av "bokhyllor med sönderlästa exemplar av Kapitalet och den senaste Klittydeckaren*. [...] Det doftar kaffe och revolution". Resultatet har blivit att SVT måste be och böna Timbro om att producera publik, eftersom publiken annars är så uppenbart kraftigt vänster att inte ens SVT kommer att komma undan med det.

Det finns massor av med trevliga fik i Stockholm som inte har politisk anknytning. Men SVT har ignorerat dom, och går istället på vänsterfik. Undanflykten är att dom ville ha "engegerad publik". Jaha, men då hamnar man ju på ett politiskt fik. Och förmodligen hamnar man på ett vänsterfik, eftersom borgerliga i allmänhet går på fik för att dom har bra fika, inte för att dom har rätt politisk ståndpunkt (vilket är anledningen på bristen på högerfik, och också en av anledningarna till bristen på liberala musikrörelser).

Jag föreslår att Timbro inte producerar nån publik. Bojkotta skiten, tills SVT klarar av att uppfylla kravet om opartiskhet i radio och TV-lagen. Det kan alla andra göra också. Är ni så politiskt lagda att ni ogillar statsfinansierad propaganda; Gå inte till Café Edenborg under dom här inspelningarna. Låt fiket fyllas upp av kommunister, så får vi se hur intressant det programmet blir...

Och en liten fråga, bara: Inbillar nån sig att SVT hade kunnit filma den här dokusoppan på Restaurang Snurran, där Frihetfronten håller sina talarkvällar, eller i Timbros lokaler, utan att dom ansvariga hade förlorat sina jobb?


*) Klittydeckarna är "feministisk porr" utgivna av det socialistiska bokförlaget Vertigo, som har samma ägare som cafét, Carl-Michael Edenborg. Vertigo har ett manifest, minsann, där dom skriver såhär om sig själva: "Serien av böcker bildar Vertigos antologi. Denna samling svarta blommor är de första raderna i ett nytt kommunistiskt manifest."

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du har läst i en tidning om kaféet och dragit din slutsats: Att det är "uttalat kommunistiskt".

Nog för att där säljs en massa litteratur som du inte hittar pressbyråns pocketsnurra. Men detta är bara fånigt. Har du själv satt din fot där? Vet du vilken slags mix av folk som har för vana att besöka det? Nä, skulle inte tro det. (Har noterat bland annat kända högerbloggare bland fikets stammisar.)

Lennart Regebro sa...

Har du läst länkarna jag hade i artikeln? Har du kollat vilka böcker Vertigo ger ut? Har du läst deras manifest?

Claesw sa...

Kan du inte svara den anonyme istället?

Lennart Regebro sa...

Det var det jag gjorde.

Anonym sa...

Jag tycker att det låter som en dålig idé att bojkotta programmet. Folk kommer att titta, om man inte anser sig vara representerad är det väl desto viktigare att engagera sig och se till att man får möjlighet att synas och höras!

Anonym sa...

Finns det roligare TV än när SVT försöker bevisa sin politiska oskuld.

Ex. Mediemagasinet som under första säsongen lyckades med ett fåtal avsnitt av internkritik, innan byxerna åkte ner och nu handlar skiten konstant om Amerikansk imperalistjournalism, kryddat med ett och annat kubainslag.

Eller den helt underbara "Kunskapskanalen" som vräker ur sig vegan och djurrättssmörja och toppar det med de mest fanatiska barrikadprogrammen om människorätt ála Svenskafreds. Alltsammans väl insmort i en vänstersörja utan dess like.. varje gång med uppstartsmusik av neutral och intressant tv.(En haldtimme om dagen blir det forskning)

Antingen görs detta medvetet uppifrån eller så är det tvärtom, att de unga arga veggo-palestinasjalsjournalisterna får friare och friare händer och vips så är det ett glatt anarkistgäng som står för både produktion och innehåll.

Synd på bra programidéer, men det spelar ingen roll för dom har ändå aldrig brytt sig om tittarsiffror.. bara partipiskan som styr! I år väljer Sverige två regeringar - en på riktigt och en väljs av SVT i rutan!