2006-01-12

Kim Jong Il har försvunnit!

Kim Jong Il skulle göra ett besök i Beijing idag, och hans specialtåg (han har tydligen flygskräck) korsade gränsen till Kina igår. Men han dök aldrig up i Beijing. Rykten säger att han flög (trots sin flygskräck) till Shanghai, men detta förnekas från Shanghais håll. Sydkoreanska säkerhetstjänsten spekulerar enligt DPA i att Kim Jong Il helt enkelt har övergetts av sina egna säkerhetsstyrkor.

Tja, man kan ju hoppas. För hur tappar man annars bort en statschef? Tänk om detta helt enkelt är en mycket snikig liten statskupp. Man tar honom till Kina, och dumpar honom där och åker hem, eftersom man är trött på att den lille killen hävdar att han är världens bästa golfspelare och andra dumheter. Det är onekligen inte förvånande, Kim Jong Il har ingen större verklighetskontakt, kraftiga mindervärdeskomplex och styr sitt land som om det är hans privata dockhus. Tröttheten med Kim Jong Il måste vara betydande även inom högre kretsar. Frågan är om dom vågar koka ihop nåt...

8 kommentarer:

A. von Achtersnurra sa...

Kan inte direkt påstå att jag saknar honom. Gillar din idé om en statskupp.

Anonym sa...

Jag skulle vilja veta hur man kan åka vilse med ett tåg...

Lennart Regebro sa...

Nej, om han försvann vore det onekligen en god gärning.

Ryktena fortsätter. Nu är han eventuellt i Kanton. Spännande.. :)

Erik Hellsborn sa...

Världens bästa golfspelare? Åh tusan. Kamrat Saddam å andra sidan försökte ge intryck av att vara en skicklig murare. Vet inte om det stämmer, men det är ju lite lättare att tro på.

Erik Hultin sa...

Tänk om han aldrig ens har funnits. Han har ju utmålat sig själv mer eller mindre som Messias i sitt hemland. Vet vi med säkerhet att Messias verkligen har funnits?

Erik Hellsborn sa...

Jesus existens är ett historiskt faktum. Om han sedan var Messias är mer upp till var och en att bedömma.

Lennart Regebro sa...

Inofficiella Kinesiska källor uppger nu att Kim Jong Il är i Guangdong, närmare bestämt Guangzhou. Eventuellt för att studera det Kinesiska ekonomiska miraklet (studera? det räcker med att läsa en grundbok i ekonomi!).

Officiella Kinesiska källor håller fortfarande tyst, medans officiella Nordkoreanska källor fortfarande hävdar att Kim Jong Il fortfarande befinner sig i Pyongyang. Men ingen tror på dom.

Håhåjaja.

Anonym sa...

Det är betydligt mer troligt att han sitter med Putin och diskuterar om vad de tänker göra när Israel och dess satelit stat bombar Iran.