2006-01-27

Folkpartiets frågelekar

Det går att på folkpartiets site bli "rådgivare" till Folkpartiet. Dom skickar ut små enkäter med dagsaktuella frågor. Skitbra idé tycker jag. Idag skickade dom ut en enkät som tog upp SÄPOs nya metoder. Men vad var frågan, jo, dom frågade om dom tyckte det var bra att lärare som fick hära om planer på terroristdåd sa det till SÄPO!

Snacka om icke-fråga! Självklart är det bra. Det är bra om sjuksköterskor, skohandlare, rörmokare och VD:ar gör det också. I själva verket är det väl grovt omoraliskt att få reda på att det planeras terrordåd och inte säga till nån! Men det är ju inte det frågan handlar om, utan SÄPOs planer på att använda sig av informatörer för att registrera folk som har radikala åsikter.

Men, se, det frågade inte folkpartiet om. Vilket innebär att svaret dom får är helt meningslöst. Dom hade lika gärna kunnat fråga "är terrorism dumt?". Är inte poängen med dom här "rådgivarna" att man skall fråga dom nåt man vill ha reda på? Har "rådgivningen" nu helt plötsligt blivit ett sätt att sprida felaktigheter på? Det är ju isåfall seriöst pinsamt för folkpartiet.

3 kommentarer:

KAS sa...

Jag började läsa för att hitta nått lustigt att skriva i kommentaren men när jag läst klart insåg jag att jag håller med om hela postningen så det är väl bara att småle åt mina egna dumma intentioner. Lovar att jag skall läsa helt förutsättningslöst och noggrant i framtiden.
KAS

Anonym sa...

Ja, Folkpartiet av idag är vårt mest populistiska parti och en skam för alla som ansluter sig till liberala principer.

Lennart Regebro sa...

Jag vet inte hur du skulle mena att det är mer populistiskt att kräva mer invandring och spioneri på elever än till exempel höjda bidrag.

Folkpartiet är inte populistiskt, dom är bara klantiga.